Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Neuvěřitelný obrat. Sabalenková prohrávala 0:6, 0:4, přesto vyhrála a soupeřce dala i kanára

Sabalenková slaví výhru nad Sorribesovou foto: ČTK

OSTRAVA - V semifinále halového tenisového turnaje okruhu WTA v Ostravě se v sobotu utkají Maria Sakkariová z Řecka s Viktorií Azarenkovou z Běloruska a Američanka Jennifer Bradyová s další Běloruskou Arynou Sabalenkovou. Čtvrtfinálový den na se nesl ve znamení obratů, pouze letošní finalistka US Open a turnajová čtyřka Azarenková porazila sedmou nasazenou Elise Mertensovou z Belgie ve dvou setech 6:4 a 6:1.
  22:43

Sakkariová otočila duel s Ons Džabúrovou z Tuniska a vyhrála 3:6, 6:3 a 6:1. Bradyová zvrátila zápas s ruskou kvalifikantkou Veronikou Kuděrmětovovou, přemožitelku druhé nasazené Karolíny Plíškové porazila 6:7, 6:3, 6:1 a o finále si zahraje letos počtvrté. Třetí nasazená Sabalenková prohrávala se Španělkou Sárou Sorribesovou dokonce 0:6, 0:4, přesto nakonec vyhrála 0:6, 6:4 a 6:0.

Sakkariová, přemožitelka turnajové jedničky Eliny Svitolinové z druhého kola, už s Džabúrovou prohrávala 3:6 a 1:3. Ziskem devíti gamů v řadě ale vývoj otočila a po hodině a čtyřiceti minutách využila první mečbol.

Karolíně Plíškové se nedařilo ani v Ostravě.
Karolíně Plíškové se nedařilo ani v Ostravě.

„Jsem nadšená, že jsem v semifinále. Je to můj poslední turnaj sezony a ráda bych tady vydržela až do neděle,“ řekla Sakkariová České televizi.

Mertensová měla do utkání ostrý nástup, jako kdyby chtěla Azarenkové vrátit potupnou prohru 1:6, 0:6 z letošního US Open. Posílala vítězné míče po lajnách a vedla 2:0, ale Azarenková hru vyrovnala a postupně byla ve výměnách jistější. Za stavu 2:4 odvrátila Běloruska brejkbol a rozjela se - ve zbytku utkání už ztratila jen jeden game.

„Ona výborně začala. Musela jsem si zvyknout a nedávat jí čas míče zabíjet. Začala jsem využívat svoje šance a výborně podávala,“ řekla bývalá světová jednička Azarenková. Do semifinále postoupila potřetí z posledních pěti turnajů.

Postupující z kvalifikace Sorribesová vyhrála deset gamů v řadě a Sabalenkové i tekly slzy. Po první získané hře zvedla ironicky ruce nad hlavu, vzápětí se uvolnila a rozehrála. Vyhrála dvanáct gamů po sobě a po dvou hodinách postoupila.

Výsledky tenisového turnaje žen v Ostravě:

Dvouhra - čtvrtfinále: Sabalenková (3-Běl.) - Sorribesová (Šp.) 0:6, 6:4, 6:0, Bradyová (USA) - Kuděrmětovová (Rus.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:1, Sakkariová (Řec.) - Džabúrová (Tun.) 3:6, 6:3, 6:1, Azarenková (4-Běl.) - Mertensová (7-Belg.) 6:4, 6:1.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!