Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nezastavitelný Nadal si v Monte Carlu zahraje o jedenáctý titul

Sport

  16:29
Monte Carlo - Španělský tenista Rafael Nadal porazil v semifinále antukového turnaje v Monte Carlu Bulhara Grigora Dimitrova 6:4, 6:1 a v neděli si zde zahraje o jedenáctý titul. Jeho soupeřem bude vítěz duelu mezi Němcem Alexanderem Zverevem a Japoncem Keiem Nišikorim, jenž na úvod vyřadil Tomáše Berdycha. Pokud Španěl uspěje, udrží si post světové jedničky.

Španělský tenista Rafael Nadal při semifinále turnaje v Monte Carlu foto: ČTK

Nejvýše nasazený Nadal dosud na turnaji neztratil ani set a i v sobotu měl zápas pevně pod kontrolou. Za stavu 3:1 v prvním setu sice jedinkrát v utkání ztratil servis, ale díky dvěma brejkům dotáhl sadu do vítězného konce. Ve druhém setu vedl už 5:0, mečbol proměnil po hodině a půl.

Nadal porazil čtvrtého nasazeného Dimitrova pojedenácté z 12 vzájemných duelů. Obdobnou bilanci má i v Monte Carlu, kde z dosavadních 12 finále neuspěl pouze před pěti lety, kdy podlehl Novaku Djokovičovi. Po osmi výhrách v řadě v letech 2005 až 2012 triumfoval i loni a předloni.

Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...