Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

NFL smutní: Dva hráči utonuli

Sport

  10:45
NEW YORK - Pobřežní stráž ukončila pátrání po dvojici hráčů amerického fotbalu Victoru Cooperovi z Oaklandu Raiders a Coreym Smithovi z Detroitu Lions, kteří zmizeli v Mexickém zálivu poté, co se jejich loď na moři při rybaření převrhla. Vedle hráčů elitní soutěže NFL (Liga amerického fotbalu) byli na lodi ještě dva muži, jednoho se podařilo nalézt a zachránit.

Corey Smith, jeden z utonulých hráčů. foto: internet

"Jsme si jisti, že kdyby byli naživu a udrželi se na hladině, našli bychom je," citovala agentura AP kapitána Timothyho Close z pobřežní stráže, která po pohřešovaných pátrala téměř tři dny, během nichž prohledala celkem 39.000 kilometrů čtverečních moře.

Devětadvacetiletý Smith, o tři roky mladší Cooper a jejich bývalí spoluhráči z univerzity William Bleakley a Nick Shuyler byli pohřešováni od víkendu. V sobotu vypluli na moře, a když se jejich šestimetrová loď nevrátila podle plánu, začala po nich pobřežní stráž pátrat. Najít se podařilo jen čtyřiadvacetiletého Schuylera, který se dokázal udržet lodi.

Ostatní takové štěstí neměli, když je po převrácení od převrácené lodi odnesly pryč velké vlny. Smith působil v NFL šest let, před angažmá v Detroitu hrál za Tampu Bay a San Francisco. Cooper působil v lize o rok kratší dobu, začínal rovněž v Tampě a hrál i za Minnesotu, Seattle, Jacksonville a Pittsburgh.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...