Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

NHL se hrálo pod širým nebem

Sport

  7:56
NEW YORK - Rekordní počet diváků sledoval novoroční duel kanadsko-americké NHL pod širým nebem, ve kterém Pittsburgh porazil Buffalo 2:1 po samostatných nájezdech.

Domácímu týmu Sabres s kapitánem Jaroslavem Špačkem nepomohla k vítězství ani úspěšná penalta Aleše Kotalíka na začátku rozstřelu, obrat dokonal hvězdný Sydney Crosby. V ochozech Ralph Wilson Stadium v městečku Orchard Park na předměstí Buffala sedělo 71.217 diváků, kteří jen těsně nenaplnili kapacitu stadionu (73.967).


V roli asistentů působili čeští hráči v zápase mezi Torontem a Tampou Bay, ve kterém zvítězili Maple Leafs 4:3 po samostatných nájezdech. K první výhře Toronta v penaltovém rozstřelu v sezoně pomohl proměněným nájezdem Tomáš Kaberle, vítěznou trefu zaznamenal Mats Sundin. V normální hrací době si připsal Pavel Kubina dvě asistence a Kaberle jednu. V dresu Tampy Bay pomohl k zisku bodu dvěma nahrávkami Václav Prospal, jednu asistenci
zaznamenal Jan Hlaváč.


Jako nejhorší tým soutěže nepůsobili v novoročním utkání hráči Los Angeles, kteří na svém ledě smetli Chicago bez Martina Havláta 9:2. Ladislav Nagy a Alexander Frolov se blýskli pěti kanadskými body, přičemž slovenský útočník zaznamenal hattrick.

Autoři: ,

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...