Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Norská suverénka. Eckhoffová vybojovala na MS ve stíhačce třetí zlato, Davidová dojela na 32.místě

Tiril Eckhoffová slaví na MS ve Slovinsku třetí zlato. foto: ČTK

Aktualizováno
Pokljuka - Biatlonistka Markéta Davidová obsadila na mistrovství světa ve stíhacím závodu 32. místo. Třetí zlato v Pokljuce vybojovala na desetikilometrové trati Tiril Eckhoffová, která navázala na vítězství v sobotním sprintu. S norským týmem ovládla i úvodní smíšenou štafetu.
  15:20aktualizováno  16:43

Jediná česká zástupkyně ve stíhačce Davidová na střelnici minula čtyři terče, na trati ale předvedla druhý nejlepší běžecký čas a oproti sprintu si polepšila o dvanáct příček. Nijak zvlášť ji to ale vzhledem k chybám na střelnici nepotěšilo.

Online reportáž ze stíhačky žen sledujte zde

„Já si nemyslím, že bych střílet neuměla. Prostě střílím špatně, ale nevím, čím to je. Snažila jsem se s tím něco dělat, ale evidentně se žádnej zázrak nestal,“ posteskla si. Díky zlepšení alespoň získala body do hodnocení Světového poháru, v němž si Eckhoffová upevnila vedení.

Tiril Eckhoffová slaví na MS ve Slovinsku třetí zlato.
Sprint v Oberhofu ovládla Tirill Eckhoffová.

Norka si trať prodloužila o dva trestné okruhy, druhou Rakušanku Lisu Theresu Hauserovou ale porazila o 17,3 sekundy. Na mistrovství světa získala třetí individuální zlato v kariéře, v součtu se štafetami má na kontě už devět titulů.

Bronz uhájila ve sprintu stříbrná Anais Chevalierová-Bouchetová z Francie. Obhájkyně titulu z Anterselvy Italka Dorothea Wiererová se díky čisté střelbě probojovala z 20. místa po sprintu na čtvrtou příčku.

Autor: