Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jednička musí dál prosit. Neočkovaný Djokovič žádá o výjimku pro turnaje v USA

Novak Djokovič ve finále Australian Open proti Stefanosu Tsitsipasovi. foto: AP

Světová tenisová jednička Novak Djokovič požádal o výjimku z očkování proti koronaviru, aby mohl hrát na březnových turnajích v Indian Wells a Miami. Agentuře Tanjug to řekl bratr srbské hvězdy Djordje. Cizinci se při vstupu do USA stále musejí vykazovat očkováním, tato povinnost by mohla být zrušena v květnu.
  10:45

„Novak musí získat zvláštní povolení, protože USA stále zakazují vstup neočkovaným osobám, což je prostě neuvěřitelné, protože celý svět je otevřený a sportovních akcích se účastní očkovaní i neočkovaní sportovci,“ řekl Djordje Djokovič.

„Ředitelé turnajů v Indian Wells a Miami prohlásili, že Novaka na těchto turnajích potřebují a chtějí, aby přijel. Na rozhodnutí zbývá jen pár dní času a musíme doufat, že to dobře dopadne,“ uvedl Djokovičův bratr.

Pětatřicetiletý srbský tenista, který očkování odmítá, kvůli tomu loni přišel o start na Australian Open a US Open. Letos už v Melbourne po uvolnění australských opatření startovat mohl a ziskem 22. grandslamového titulu vyrovnal rekord Španěla Rafaela Nadala.

Ředitel turnaje v Indian Wells Tommy Haas se nedávno nechal slyšet, že by byla ostuda, kdyby Djokovič nesměl hrát na jeho akci a dalších turnajích v USA. Djokovič kalifornský turnaj vyhrál pětkrát, v Miami triumfoval šestkrát.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!