Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Novák s Berdychem jsou v osmifinále US Open

Sport

  8:56
New York - Dvacetiletý Tomáš Berdych uspěl v neděli v pětisetové bitvě s ruským soupeřem Dmitrijem Tursunovem a zopakuje si loňskou účast mezi šestnáctkou nejlepších tenistů. Uspěl také Jiří Novák, který přehrál Belgičana Xaviera Malisse a poprvé v životě si na grandslamovém US Open zahraje osmifinále. Jeho soupeřem bude dnes druhý nasazený Španěl Rafael Nadal.

Tomáš Berdych foto: AFP

Berdych porazil Rusa Tursunova v prvním vzájemném duelu za tři a čtvrt hodiny 6:7, 6:3, 3:6, 6:3 a 6:4. Berdych tak plní ve Flushing Meadows roli nasazené dvanáctky a v dalším kole se utká s vítězem španělsko-amerického duelu Carlos Moya - James Blake.

Jednatřicetiletý Jiří Novák udolal v nedělním duelu, který se v sobotu neuskutečnil kvůli dešti, Belgičana Xaviera Malisse za dvě a půl hodiny ve čtyřech setech 6:7, 6:3, 6:4, 6:4.

"Neřekl bych, že tady překvapuju sám sebe. To se nedá říct. Už jsem byl pátý na světě, hrál Turnaj mistrů. Spíš bych řekl, že mě tenhle turnaj zastihl ve skvělé formě. Spíš jsem se utvrdil, že tenis stále umím," řekl Novák Českému rozhlasu.

O postup do čtvrtfinále se utká s vítězem duelu mezi druhým nasazeným Rafaelem Nadalem ze Španělska a Jihoafričanem Wesleym Moodiem.
Autoři: ,

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....