Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nykänen dostal čtyři měsíce za bití své ženy

Sport

  21:25
Helsinky - Trojnásobný olympijský vítěz ve skocích na lyžích Matti Nykänen byl dnes odsouzen ke čtyřem měsícům vězení. Soud ve finském Tampere ho potrestal za to, že bil svou ženu Mervi Tapolaovou. Bývalý sportovec sice před soudem přiznal, že ženu několikrát udeřil, tvrdil ale, že to nebylo tak silně, jak tvrdí manželka.

Matti Nykänen foto: Reprofoto

 Trojnásobný olympijský vítěz ve skocích na lyžích Matti Nykänen byl dnes odsouzen ke čtyřem měsícům vězení. Soud ve finském Tampere ho potrestal za to, že bil svou ženu Mervi Tapolaovou.  Bývalý sportovec sice před soudem přiznal, že ženu několikrát udeřil, tvrdil ale, že to nebylo tak silně, jak tvrdí manželka. Nykänenův advokát proto považoval za přiměřený trest nanejvýš pokutu nebo veřejně prospěšnou práci.

Nykänen měl problémy s násilnostmi již dříve. Loni v září byl odsouzen ke dvěma letům a dvěma měsícům vězení za to, že svého přítele po hádce bodl do zad. Za mřížemi strávil třináct měsíců a loni byl po polovině trestu propuštěn.

Nykänen v roce 1988 v Calgary jako první skokan v historii dokázal získat tři zlaté medaile. Třikrát se stal také mistrem světa.  Po ukončení sportovní kariéry se dostával do titulků zpráv spíše v negativním smyslu. Partnerské problémy a neklidný život mu zajišťovaly pozornost bulvárních médií. Kvůli finančním problémům prodal své medaile a pokoušel se uspět jako zpěvák.
Autor:

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...