Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Nymburk hladce prošel do finále

Sport

  19:30
Basketbalistům Nymburka stačil minimální počet zápasů k postupu do finále nejvyšší domácí soutěže. Obhájci titulu dnes završili semifinále proti Děčínu vítězstvím 92:61 a stejně jako ve čtvrtfinále proti pražské Spartě vyhrál tým Michala Ježdíka sérii 3:0 na zápasy.

Basketbal

Děčín přitom mohl v úvodu třetího utkání doufat, že ukořistí skalp velkého favorita, protože domácím se nedařilo a první čtvrtinu prohráli 9:20. Severočeši překvapivě dominovali pod košem, hlavně si dokázali doskočit své vlastní nepřesné střely.

"Měli jsme velmi špatný vstup do utkání, naopak Děčínu se první čtvrtina vydařila a zaznamenal v ní devět útočných doskoků," řekl na tiskové konferenci trenér Ježdík.
Jeho svěřenci se však postupně dostali do hry, donutili soupeře chybovat a šňůrou 20:6 otočili ještě během druhé části výsledek. "Děčín nás pustil svými chybami do vedení," konstatoval Ježdík.

Na ruce hráčů Děčína se začala lepit smůla, hosté neproměnili řadu vyložených šancí a skóre rychle rostlo ve prospěch Nymburka. Závěr se už proměnil v domácí exhibici. "Dnešní utkání bylo z mého pohledu vůbec nejhorším, i když jsme ještě na začátku druhé čtvrtiny vedli. Nedokázali jsme dát jednoduché koše, což nás srazilo. Třicetibodový debakl je zasloužený," řekl děčínský kouč Pavel Budínský.

Nymburk se ve finále utká s vítězem série Prostějov - Mlékárna Kunín. V ní mají blíže k postupu Hanáci a rozhodující krok mohou udělat už v sobotu v Novém Jičíně, kam pojedou za stavu 2:1 na zápasy. 

Výsledek - semifinále play off, 3. zápas:
Nymburk - Děčín 92:61 (9:20, 46:32, 71:42)

Nejvíce bodů: Mandič 17, Rančík a Hess po 15, Savanovič 11 - Sanders 16, Gamma 10, Panáček 9. Rozhodčí: Dolinek, Šedivý, Galajda. Trestné hody: 14/13 - 19/11. Fauly: 20:21. Trojky: 7:8. Nejlepší hráč: Mandič.

Diváci: 550. Konečný stav série: 3:0.

Autor: