Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Nymburk postupuje do play off Poháru ULEB

Sport

  19:58
PARDUBICE - Basketbalisté Nymburka i přes porážku od Dynama Moskva postoupili do play off Poháru ULEB. Definitivně o tom rozhodly výsledky večerních zápasů v ostatních skupinách, po nichž se český mistr vešel mezi pětici mužstev postupujících ze čtvrtých míst.

Petr Benda s protihráči.

Basketbalisté Nymburka v posledním utkání základní skupiny Poháru ULEB v Pardubicích před rekordní návštěvou 9875 diváků, mezi nimiž nechyběl ani prezident Václav Klaus, podlehli Dynamu Moskva 83:88.

Středočeši tak po dnešním duelu mají bilanci pěti výher a pěti porážek a klesli na čtvrté místo ve skupině, protože Ostende se výhrou v Bělehradě dostalo na druhé místo a Srbové klesli na třetí.

Český mistr má totiž stále výrazně lepší skóre než jeho nejbližší pronásledovatelé z ostatních skupin Artland a Hapoel Jeruzalém. Ti sehrají své zápasy dnes večer. Nymburk se tak s největší pravděpodobností může těšit na pondělní los play off v Barceloně.

Zápas v Pardubicích téměř vyprodanou halu musel nadchnout. Nymburk takřka celý zápas ztrácel, během třetí čtvrtiny se jeho manko vyšplhalo až na 17 bodů, ale domácí se heroickým závěrem senzačně vrátili do hry. Tři minuty před koncem Mack po zisku míče dokonce po samostatném úniku strhl vedení 80:79 na nymburskou stranu, ale favorizované Dynamo v závěru díky trojkové  smršti excelentních střelců Domercanta a Hansena nakonec strhující zápas znovu otočilo ve svůj prospěch.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!