Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

O přestupu bude rozhodovat třicet tisíc fanoušků

Sport

  15:09
LONDÝN - Ve fotbalovém klubu obvykle rozhoduje o přestupech hráčů pár funkcionářů. V celku páté anglické ligy Ebbsfleet United však bude o transferu útočníka Johna Akindeho rozhodovat 30.000 lidí, navíc v internetovém hlasování.

Část majitelů klubu. foto: myfootballclub.co.ukLidovky.cz


Každý z fanoušků je totiž spolumajitelem. Nejprve dali dohromady 600.000 liber na koupi klubu a nyní do kasy přispívají ročně částkou 35 liber. "Je to historická událost," řekl serveru BBC Will Brooks, zakladatel internetové stránky myfootballclub.co.uk. Jejím prostřednictvím příznivci dali dohromady peníze a v hlasování vybrali klub, který loni v listopadu koupili.


Ebbsfleet, jehož náklady na týdenní provoz se pohybují kolem 10.000 liber (přes 300.000 korun), se podle něj chystá prodat za 140.000 liber devatenáctiletého útočníka Johna Akindeho nejmenovanému klubu. "Zatímco jinde rozhoduje pár lidí z vedení, my máme ve vedení 30.000 lidí," dodal Brooks.

Autor:
Témata: BBC

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...