Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Obří slalom v Söldenu vyhrál Ligety. Češi nebodovali

Sport

  14:17
SÖLDEN - Úvodní závod sezony Světového poháru ve sjezdovém lyžování vyhrál největší favorit Ted Ligety z USA. Mistr světa v obřím slalomu ve své parádní disciplíně nakročil za ziskem třetího malého glóbu za sebou a čtvrtého celkově. Čeští lyžaři na body nedosáhli.

Ligety. foto: ČTK

Sedmadvacetiletý Ligety vedl už po prvním kole a pro své deváté vítězství v SP v kariéře si dojel s náskokem 29 setin sekundy před Francouzem Alexisem Pinturaultem. Třetí s odstupem 51 setin skončil na rakouském ledovci domácí Philipp Schörghoffer.

Z druhého místa na čtvrté klesl v druhém kole Švýcar Carlo Janka, pátý skončil celkový vítěz Světového poháru z minulé sezony Ivica Kostelič. Chorvatský univerzál už ztratil více než sekundu.

Češi skončili v 1. kole

Čeští reprezentanti se do druhého kola pro třicet nejrychlejších neprobojovali. Kryštof Krýzl, jenž si po vydařené letní přípravě věřil na body, obsadil se ztrátou 3,70 sekundy na Ligetyho v první jízdě 47. místo.

"Necítil jsem dobře lyže, nebylo to ono," uvedl zklamaně Krýzl v tiskové zprávě. Adam Zika v horním úseku upadl a s odstupem pěti sekund obsadil 60. pozici. "Je to špatné, neměl jsem rychlost a nejel jsem tak, jak jsem chtěl a potřeboval," řekl.

Autoři: ,