Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Obrovitý a obdivovaný rozehrávač 'Big Ben' je obviněn ze znásilnění

Sport

  20:19
RENO - VIDEO Hvězdný quarterback Pittsburghu Steelers Ben Roethlisberger byl obviněn ze znásilnění. Přední hráč ligy amerického fotbalu NFL měl před rokem během golfového turnaje celebrit sexuálně zneužít pracovnici hotelu v Las Vegas. Hráč však obvinění odmítá.

Ben Roethlisberger, nejlepší hráč Super Bowlu. foto: ČTK

"Ben nikdy nikoho sexuálně nezneužil. Neexistují žádné důkazy. Pokud bude zahájeno vyšetřování, Ben bude plně spolupracovat. Není pochyb o tom, že bude plně zproštěn obvinění," uvedl hráčův právník David Cornwell.

Obhájce Roethlisbergera poukazuje i na fakt, že údajná oběť přišla s obviněním až rok po incidentu. Žalující strana to vysvětluje tím, že se žena bála vynést celou záležitost na světlo, protože se bála, aby nepřišla o práci, protože Roethlisberger byl vážený host hotelu.

Údajně zneužitá žena pracovala loňského července v hotelu Lake Tahoe, kde byl Roethlisberger ubytován během golfového turnaje celebrit. Pozdě večer měl ženě zavolat na recepci s tím, že mu nefunguje televizní systém. Jelikož žena nemohla sehnat opraváře, vydala se na pokoj sama. V pokoji pak zjistila, že je všechno v pořádku, ale když chtěla pokoj opustit, Roethlisberger jí měl zatarasit východ a následně znásilnit.

CO VŠE DOVEDE BIG BEN NA HŘIŠTI:

Žena ho prý několikrát žádala, aby přestal, ovšem nekladla větší odpor, protože se bála, aby jí více neublížil. Z incidentu si prý odnesla psychické problémy, kvůli kterým musela být hospitalizována. Žena požaduje po Roethlisbergerovi odškodné ve výši 440 tisíc dolarů (asi 8 milionů korun). Další 50 tisíc dolarů chce po dalších pracovnících hotelu, kteří se podle žalující strany snažili celý incident údajně utajit.

Celou záležitostí se bude zabývat i vedení zámořské ligy NFL v čele s komisionářem Rogerem Goodellem. Kvůli incidentu byla zrušená i plánovaná epizoda televizního pořadu, ve kterém měl Roethlisberger porovnat své dovednosti s basketbalistou Shaquillem O'Nealem.

Sedmadvacetiletý Roethlisberger patří od svého příchodu do NFL v roce 2004 k nejdominantnějším hráčům ligy. Pittsburgh dovedl ke dvěma vítězstvím v Superbowlu včetně poslední sezony, kdy pomohl Steelers ve finále play off porazit Arizonu. V roce 2006 svou kariéru ohrozil, když měl nehodu při jízdě na motorce bez řidičského průkazu. Četné zlomeniny si vyžádaly sedmihodinovou operaci, ovšem bez výraznějších následků.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!