Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Čeští curleři se oklepali z porážky se Švédy, Austrálii jasně porazili 8:2

Tomáš Paul v utkání olympijského turnaje smíšených týmů v curlingu na olympijských hrách v Pekingu. foto: AP

Dvě výhry, jedna porážka. Taková je bilance českého curlingového páru Zuzana a Tomáš Paulovi po třech odehraných utkáních. Během čtvrtečního programu her v Pekingu nejprve nestačili na Švédsko 4:7, z porážky se ale oklepali a Austrálii zdolali jasně 8:2.
  14:37aktualizováno  14:59

Češi se po středečním souboji s Norskem se utkali se Švédském a ani v něm nebyli bez šance a dvakrát vedli. Po třetím endu to bylo 2:1 a po dvou bodech z šestého 4:3. V sedmém se povedla „dvojka“ soupeřům a Paulovi museli v posledním endu bodovat.

Před závěrečným hodem Paulové byl blíže středu švédský červený kámen. Česká reprezentantka se pokusila zahrát odvážně na vítězství, ale pokus minula a Švédové dvěma body potvrdili výhru. „To byl tak strašně těžký úhel, že kdybych ten kámen hodila, tak lítám v highlightech celý rok. To jsou kameny, které se povedou jednou za několik zápasů,“ řekla Paulová České televizi. „Prohráli jsme, ale kvalita naší hry byla mnohonásobně lepší než v prvním utkání. Takhle chceme hrát,“ dodala.

Proti Australanům čeští curleři dominovali. Po třech endech i díky třem bodům z druhého vedli 5:0. Předvedli několik povedených hodů a duel ukončili předčasně. „Líp jsme přečetli led a podařilo se nám dobře zajíždět,“ řekl trenér Jakub Bareš Radiožurnálu. 

„Proti Švédsku jsem se rozehráli, získali sebedůvěru a teď jsme to potvrdili. Tohle je naše standardní hra,“ uvedla Paulová.

V pátek čekají českou dvojici Italové, kteří mají na kontě dvě výhry. Po základní části postoupí čtyři z deseti párů v soutěži do semifinále, finále je na pořadu v úterý 8. února.

Autoři: ,