Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vémola je znovu šampionem Oktagonu. Drzý Srb vzdal hned v prvním kole

Karlos Vémola foto: Oktagon MMA

Byla to klasika, kterou jedni milují a druhé nudí. Každopádně funguje. Karlos Vémola v hlavním utkání organizace Oktagon MMA na Štvanici vybojoval titul šampiona v polotěžké váze do 93 kg, když hned v prvním kole donutil vzdát Srba Aleksandara Iliče.
  6:33

Ilič přispěl k atraktivitě duelu jen do doby, než se začalo zápasit. Jeho sarkastické poznámky a neúcta k soupeři u fanoušků probouzely zvědavost.

Jenže trvalo to jen něco málo přes minutu a sebevědomý Srb přistál na zádech. Z publika znělo frenetické povzbuzování „Karlos, Karlos“ a rozzuřený Vémola zasedl soupeře a zasypával ho údery.

Ilič se dokázal chvíli bránit, ale za chvíli přišlo škrcení a rychlý konec. Oficiální terminologií - vzdání soupeře - 1. kolo.

Nabuzený Vémola si zařval povzbuzující Let’s go a dodal: „Teď si pojď povídat.“

„Karlos byl prostě lepší a silnější. Nebudu se vymlouvat, beru porážku jako chlap,“ řekl Ilič.

Vémola si připsal šestou výhru v řadě. Od roku 2020 porazil Nora Thomase Robertsena, Čecha Václava Mikuláška, Francouze Alexe Lohorého, Slováka Milana Ďatelinku a Poláka Michala Pasternaka.

Jednoznačné vítězství na akci Oktagon 34 si připsal Filip Macek, který ukončil souboj s Mikaelem Silanderem z Finska již v prvním kole. Podobně se dařilo i Danielu Škvorovi, jenž rychle zvládl duel s Řekem Panagiotisem Stroumpoulisem. V české bitvě porazil Jan Široký krajana Tomáše Fialu.

Naopak prohry si z domácích bojovníků připsali Michal Konrád, Michal Kotalík a v hlavním předzápase akce nestačil Matouš Kohout na Poláka Mateusze Legierského, jenž tak uspěl i v pátém zápase pod hlavičkou české organizace.

Autoři: ,