Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Online reportáž

  • Jaromír Jágr a Alois Hadamczik.

    Jaromír Jágr a Alois Hadamczik. / Autor: MAFRA - Michal Růžička

Hokejové vedení zatím Hadamczika drží. Kdo by ho mohl nahradit? VÍCE ZDE
Pro kanadského hokejistu Johna Tavarese neskončil kvůli zranění předčasně pouze olympijský turnaj v Soči, ale i sezona NHL. Útočník týmu New York Islanders má ze středečního vítězného čtvrtfinále proti Lotyšsku (2:1) poraněné koleno.
Pozice trenéra Vladimíra Vůjtka na lavičce hokejistů Slovenska není podle prezidenta svazu Igora Němečka ohrožena a český kouč po předposledním 11. místě na olympijských hrách v Soči povede tým i na květnovém mistrovství světa v Minsku. Vůjtek, který dovedl Slovensko v roce 2012 na světovém šampionátu v Helsinkách ke stříbru, má smlouvu do konce sezony.
Rozjíždí se boj o zimní olympiádu v roce 2022, favoritem je Kazachstán.
Projev solidarity s bojovníky na barikádách. Více než polovina ukrajinských sportovců odjela ze Soči VÍCE ZDE
Dva roky "děsil" australský skikrosař Anton Grimus soupeře svým plnovousem. Po dnešním olympijském závodu se to změní - v sobotu si třiadvacetiletý lyžař pěstovanou ozdobu oholí pro charitativní účely.
Norsko vyhrálo před Německem a Rakouskem soutěž družstev v severské kombinaci na olympijskýc hrách v Soči. České kvarteto skončilo sedmé. VÍCE ZDE
  • Česká lyžařka Šárka Strachová

    Česká lyžařka Šárka Strachová / Autor: ČTK

Britské curlerky získaly bronzové medaile v olympijském turnaji žen. Skipka Eve Muirheadová rozhodla o výhře nad Švýcarskem posledním kamenem v desátém endu, kterým zlomila nerozhodné skóre na konečných 6:5.
Česká lyžařka Šárka Strachová neuspěla s kandidaturou do komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru (MOV). Dvě volná místa získali norský biatlonista Ole Einar Björndalen a kanadská hokejistka Hayley Wickenheiserová.
Český skikrosař Tomáš Kraus nepostoupil do bojů o medaile. Devětatřicetiletý závodník zajel slušně v kvalifikaci, ale při následném osmifinále upadl. Na nejlepší příčky se nakonec prodrali tři Francouzi. VÍCE ZDE
Expert Miloslav Hořava: "Kromě prvních deseti minut, kdy jsme dokázali udržet rychlost a vypadalo to, že budeme schopni hrát vyrovnanou partii, byli Američané jasně lepší a zaslouženě vyhráli." VÍCE ZDE
Jaromír Jágr se ve čtvrtfinále proti USA výrazněji neprosadil. Na ledě strávil přes 14 minut a připsal si jednu střelu na branku. VÍCE ZDE
Pavelec: Parta byla dobrá, tahle olympiáda byla o chybách ROZHOVOR ZE SOČI ČTĚTE ZDE
  • Alexander Salák

    Alexander Salák / Autor: MAFRA - Michal Růžička

O rezignaci nepřemýšlím, nevidím důvod, brání se Hadamczik ROZHOVOR ZE SOČI ČTĚTE ZDE
Hokejisté končí. Jasnou čtvrtfinálovou stopku jim vystavili Američané VÍCE ZDE
Davy sportovních fanoušků dnes opět zaplnily olympijský park na pražské Letné. Stejně jako při úterním hokejovém utkání se Slovenskem přišli podpořit českou reprezentaci, tentokrát ve čtvrtfinálovém boji se Spojenými státy. Patnáctitisícová kapacita areálu se podle pořadatelů zaplnila se začátkem zápasu, do areálu pak již pouštěli pouze návštěvníky se zakoupenými vstupenkami.
Olympijské zlato v závodu dvojbobů obhájily Kanaďanky Kaillie Humphriesová a Heather Moyseová, které v poslední jízdě předstihy vedoucí USA.