Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

13:28
Češi v akci

Rychlobruslařka Martina Sáblíková další medaili do české sbírky zatím nepřidá. Ve finále trati 3000 metrů dojela těsně čtvrtá.

13:16
Česká medaile

Česká republika má první medaili! Biatlonistka Veronika Vítková ji získala ve sprintu žen na 7,5 kilometru. Vyhrála Němka Laura Dahlmeierová před Norkou Olsbuovou.

  • Veronika Vítková na střelnici.

    Veronika Vítková na střelnici. / Autor: Reuters

13:00
Italské soupeřky Veroniky Vítkové v boji o bronzovou medaili ve sprintu Lisa Vitozziová a Dorothea Wiererová na střelnici chybují. Medaile je blízko.
12:56
„Byla jsem překvapená, jak to na trati uteklo,“ řekla ve finiši sobotního závodu Veronika Vítková. Svůj výsledek považuje především za skvělý vklad do stíhacího závodu.
12:47
Češi v akci
Veronika Vítková zatím drží ve sprintu bronzovou příčku. Bude se Česká republika radovat z první medaile?
12:37
Češi v akci
Sáňkař Ondřej Hyman je po prvním kole olympijské soutěže na 23. místě. Nečekaně vede Rakušan Gleirscher, obhájce zlata Loch je o 22 tisícin druhý.
12:18
Češi v akci

Rychlobruslařky Martina Sáblíková a Nikola Zdráhalová se představí ve finále trati 3000 metrů, které začalo ve 12:00. Martina Sáblíková na této distanci obhajuje olympijské stříbro ze Soči.

12:12
Češi v akci
Ve 12:15 začíná první biatlonové finále - sprint na 7,5 kilometru žen. Na startu je i české kvarteto Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková a Markéta Davidová.
11:26
Zajímavost

Osud nedělního olympijského sjezdu v Pchjongčchangu je stále nejistý. Vítr by měl podle předpovědi zesílit na 72 kilometrů v hodině, což je hodnota, při níž už nahoru nejezdí lanovka. Pořadatelé až hodinu před startem oznámí, jestli se jeden z nejsledovanějších závodů her pojede podle plánu, tedy od 3:00 středoevropského času.

  • Kryštof Krýzl.

    Kryštof Krýzl. / Autor: ČTK/AP

11:14
Zajímavost
Někdejší ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová očekává, že její krajané pozvaní do Pchjongčchangu jako olympijští sportovci z Ruska budou na hrách mimořádně úspěšní. Členka Mezinárodního olympijského výboru věří, že vzhledem k vyloučení řady ruských reprezentantů kvůli dopingovému skandálu z předchozích her v Soči je vztek bude pohánět k maximálním výkonům.
11:01
Hokej - ženy

Výsledky hokeje žen: Skupina B: Švédsko - Japonsko 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) Branky: 3. Rasková, 42. Hjalmarssonová - 37. Ukitaová.

  • Momentka z hokejového zápasu žen Japonsko-Švédsko.

    Momentka z hokejového zápasu žen Japonsko-Švédsko. / Autor: Reuters

10:08
Zajímavost
Páteční zahajovací ceremoniál zimních olympijských her v Pchjongčchangu stál podle organizátorů 50 milionů eur, tedy v přepočtu asi jeden a čtvrt miliardy korun. V historii her nebyl zdaleka nejdražší. Peking v roce 2008 utratil za zahájení letních her dvojnásobek.
09:44
Zajímavost

Marit Björgenová se díky zisku stříbra ve skiatlonu stala nejúspěšnější ženou v historii zimních her. Na kontě má šest zlatých, čtyři stříbrné a jednu bronzovou. O první místo v pořadí žen na zimních hrách se dosud s deseti medailemi dělila s dalšími běžkyněmi Ruskou Raisou Smetaninovou a Italkou Stefanií Belmondovou.

  • Charlotte Kallaová a Marit Björgenová.

    Charlotte Kallaová a Marit Björgenová. / Autor: Reuters

10:08
Výsledky ženského skiatlonu (2x7,5 km): 1. Kallaová (Švéd.) 40:44,9, 2. Björgenová (Nor.) -7,8, 3. Pärmäkoskiová (Fin.) -10,1, 4. Anderssonová (Švéd.) -10,9, 5. Digginsová (USA) -14,7, 6. Von Siebenthalová (Švýc.) -17,6, 7. Stadloberová (Rak.) -26,6, 8. Něprjajevová (OSR) -33,0, 9. Wengová (Nor.) -40,7, 10. Nilssonová (Švéd.) -48,9, ...28. Nováková -3:10,7, 38. Beroušková -3:47,8, 43. Havlíčková -4:27,2, 47. Hynčicová -4:57,5.
09:30
Korejští hokejisté, kteří budou prvním soupeřem české reprezentace na olympijských hrách, schytali v generálce debakl 1:8 s ruským výběrem pod hlavičkou OSR. Jediný gól domácího mužstva v Anjangu dal kanadský rodák Brock Radunske, který v 19. minutě snížil na 1:2. Za vítěze dvakrát skóroval útočník Petrohradu Nikita Gusev.
09:03
Medaile

První zlato na letošní olympiádě získala Švédská běžkyně na lyžích Charlotte Kallaová. Ta ovládla skiatlon před legendární Norkou Marit Björgenovou. Pro Björgenovou jde o 11. olympijskou medaili v kariéře.

  • Charlotte Kallaová, vítězka skiatlonu.

    Charlotte Kallaová, vítězka skiatlonu. / Autor: Reuters

08:15
Češi v akci
Odstartovalo ženské finále ve skiatlonu, tedy závodu v běhu na lyžích kombinovanou technikou. Na startovním poli je i čtveřice českých závodnic Beroušková, Havlíčková, Hynčicová, Nováková. Zraky jsou ale upřeny na legendární Norku Marit Björgenovou, která útočí na 11. olympijskou medaili.
08:08
Zajímavost
Krasobruslaři na olympijských hrách v Pchjongčchangu si po častých pádech stěžovali na příliš časné starty tréninků a závodů. MOV však kritiku odmítl s tím, že začátky jsou sice upravené tak, aby odpovídaly hlavnímu vysílacímu času v USA, ale aby současně nebránily sportovcům podat nejlepší výkony.
07:32

Servery organizátorů olympijských her v Pchjongčchangu během pátečního slavnostního zahájení napadli podle korejské agentury Jonhap hackeři. Jejich útok způsobil poruchu internetových televizních protokolů v hlavním tiskovém středisku.

07:13
Slopestyle
Snowboardista Petr Horák na olympijských hrách do finále ve slopestylu nepostoupil. Ve své kvalifikační skupině skončil mimo nejlepší šestku.

Nepřehlédněte