Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

12:07
Medaile
Jörgen Grabaak přiváží obhájce trofeje z Norska do cíle na druhém místě s náskokem 6 sekund před Rakušanem Mariem Seidlem.
12:06
Medaile
Johannes Ridzek přijíždí do cíle s německou vlajkou v ruce. Jeho tým zvítězil zcela suverénně.
11:58
Češi v akci
Češi předávají na sedmém místě, Lukáš Daněk předává štafetu Miroslavu Dvořákovi se ztrátou 3,45 na zlato a 40 sekund na šesté Francouze.
11:55
Severská kombinace
Je tu poslední předávka. Olympijský vítěz z malého můstku Eric Frenzel předává štafetu olympijskému vítězi z velkého můstku Johannesi Rydzekovi s minutovou ztrátou na Rakušany a Nory, kteří si to spolu rozdají na posledním úseku o stříbro. Naopak Japonci z boje o medaile vypadli.
11:46
Češi v akci
Ondřej Pažout předává štafetu Lukáši Daňkovi na sedmém místě 45 sekund za Finy.
11:43
Severská kombinace
Na druhé předávce jsou suverénně v čele Němci. Klapfer a Andersen přijíždí na stadion 42 sekund za Němci, Japonec přijíždí 5 sekund po Rakušanovi s Norem. Fabian Riessle předává Eriku Frenzelovi a Němci mají náskok 42 sekund na Rakušany a Nory, Japonci jsou o 5 sekund zpět.
11:33
Češi v akci
Tomáš Portyk předává se ztrátou 1:57 na šesté pozici štafetu Ondřejovi Pažoutovi. O dvě sekundy za nimi zůstávají Finové.
11:31
Severská kombinace
Je tu první předávka. Do čela se díkyVincenzi Geigerovi dostali Němci. Norové s Rakušanama na ně na předávce ztrácí přes 12 sekund.
11:46
Zajímavost

Český brankář Pavel Francouz je ve statistikách olympijského turnaje hokejistů v Pchjongčchangu druhý s úspěšností zákroků rovných 94 procent. Lepší je jen Švýcar Jonas Hiller (95,60 procenta), pro něhož už turnaj skončil v osmifinále. S průměrem 1,41 obdržené branky na zápas patří Francouzovi třetí místo za Hillerem (1,14) a Rusem Vasilijem Košečkinem (1,37). Francouz stejně jako Košečkin budou bojovat ve vzájemném duelu v semifinále a následně pak o medaile. Produktivitu vede osmnáctiletý finský útočník Eeli Tolvanen, který nasbíral v pěti zápasech devět bodů za tři branky a šest asistencí. Svou bilanci ale po čtvrtfinálovém vyřazení s Kanadou už nevylepší.

  • Pavel Francouz zasahuje ve čtvrtfinále ZOH 2018 proti USA.

    Pavel Francouz zasahuje ve čtvrtfinále ZOH 2018 proti USA. / Autor: ČTK/AP ČTK

11:22
Češi v akci
Jako první vyrazil z českého týmu nejlepší běžec Tomáš Portyk, 19. ze závodu na velkém můstku.
11:20
Češi v akci

Právě v těchto chvílích se rozeběhla běžecká část závodu sdruženářských družstev. Češi do něj vyjedou ze šesté pozice s náskokem 2 sekund na sedmé Finy, ale se ztrátou takřka dvou minut na vedoucí tým po skocích Rakušany.

  • Český sdruženář Tomáš Portyk.

    Český sdruženář Tomáš Portyk. / Autor: Reuters

11:18
Češi v akci
Čeští hokejisté by měli do pátečního semifinále olympijského turnaje proti Rusku nastoupit i s obráncem Michalem Jordánem. Sedmadvacetiletý bek kvůli svalovým problémům vynechal středeční čtvrtfinálový souboj s týmem USA, dnes ale absolvoval kompletní trénink a po jeho skončení uvedl, že je připraven opět hrát.
11:12
Češi v akci

Poklidný úvod dnešního tréninku české hokejové reprezentace před semifinálovým zápasem olympijských her v Pchjongčchangu narušily ruské televizní štáby, kterým zástupci národního týmu zabránili v natáčení. Více o celé události čtěte

11:01
Češi medaile

Od zlatého překvapení Ester Ledecké v superobřím slalomu na zimních olympijských hrách uplynul už téměř týden, přesto články o famózním výkonu české obojživelnice na sněhu plní internet. Díky nápaditosti lidí vzniklo také spousta internetových vtípků o dvaadvacetileté sportovkyni. Celý článek si přečtěte

  • XXIII. zimní olympijské hry, sjezdové lyžování, obří slalom, ženy, 15. února...

    XXIII. zimní olympijské hry, sjezdové lyžování, obří slalom, ženy, 15. února 2018 v Pchjongčchangu. Česká reprezentantka Ester Ledecká. / Autor: ČTK

10:40
Zajímavost

Kanadský skikrosař Christopher Del Bosco si při těžkém pádu ve středečním závodu na olympijských hrách v Pchjongčchangu zlomil pánev a čtyři žebra a zhmoždil plíce. Výčet zranění dnes zveřejnili zástupci kanadské výpravy. Pětatřicetiletý rodák z Montrealu je stále v nemocnici, jeho stav je stabilizovaný. Více čtěte

  • Christopher Del Bosco při hrůzostrašně vypadajícím pádu.

    Christopher Del Bosco při hrůzostrašně vypadajícím pádu. / Autor: ČTK/AP

10:20
Rychlobruslení

Pětinásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Němka Claudia Pechsteinová potvrdila, že se chystá i na příští hry v Pekingu, přestože jí v jejich průběhu bude už 50 let. "Ledová babička", jak ji pojmenovali němečtí novináři, sice v Koreji neuspěla, ale věří, že ještě neřekla poslední slovo.

  • Claudia Pechsteinová.

    Claudia Pechsteinová. / Autor: Reprofoto

09:54
Skikros

Kanadský skikrosař Christopher Del Bosco si při těžkém pádu ve středečním závodu na olympijských hrách v Pchjongčchangu zlomil pánev a čtyři žebra a zhmoždil plíce. Výčet zranění dnes zveřejnili zástupci kanadské výpravy. Pětatřicetiletý rodák z Montrealu je stále v nemocnici, jeho stav je stabilizovaný.

  • Christopher Del Bosco při hrůzostrašně vypadajícím pádu.

    Christopher Del Bosco při hrůzostrašně vypadajícím pádu. / Autor: ČTK/AP

09:29
Češi v akci

Soutěž družstev v severské kombinaci na OH vede po skoku Rakousko před Německem a Japonskem. Česká čtveřice Pažout, Dvořák, Daněk, Portyk je šestá.

  • Český sdruženář Tomáš Portyk.

    Český sdruženář Tomáš Portyk. / Autor: Reuters

09:15
Zajímavost

Arbitrážní soud pro sport (CAS) uznal ruského curlera Alexandra Krušelnického vinným z porušení dopingových pravidel na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Diskvalifikoval ho proto ze soutěže smíšených dvojic, v níž získal společně s manželkou Anastasií Bryzgalovovou bronz.

  • Ruská curlerka Anastasia Bryzgalovová a její partner Alexander Krušelnickij.

    Ruská curlerka Anastasia Bryzgalovová a její partner Alexander Krušelnickij. / Autor: Reuters

08:57
Lední hokej

Kanaďanky ovládly čtvery olympijské hry po sobě, v Pchjongčchangu se ale musejí spokojit se stříbrem.

  • Kanaďanka Haley Irwinová a její smutek.

    Kanaďanka Haley Irwinová a její smutek. / Autor: Reuters

Nepřehlédněte