Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Olympijský výbor ocenil úspěšné české trenérky a cvičitelky

Sport

  17:00
PRAHA - Více než tři desítky předních domácích trenérek a cvičitelek dnes ocenili zástupci Českého olympijského výboru v Praze. V hotelu Pyramida převzaly diplomy i z rukou předsedy hnutí Milana Jiráska.

Lenka Pantůčková (vlevo) a Klára Cabejšková přebírají ocenění od Milana Jiráska. foto: Václav Mudra.

"Oblast sportu žen byla v minulosti bohužel opomíjena. Proto jsem rád, že to můžeme napravit a plnit tak mimo jiné doporučení loňského olympijského kongresu v Kodani," uvedl předseda ČOV Jirásek v tiskové zprávě.

Celkem bylo oceněno 35 trenérek a cvičitelek, mezi nimi například Zdeňka Schinzelová, která připravovala moderní gymnastku Lenku Oulehlovou ke startům na třech olympijských hrách.

Nejlepší trenéři.

Zdeňka Vojtěšková byla zase jednou z prvních trenérek Petry Vachníkové-Juříčkové, která reprezentovala Česko ve skocích na trampolíně na olympiádě v Sydney 2000.

Oceněny byly ale i mladé trenérky Lenka Pantůčková (17 let) a Klára Cabejšková (16), které přivedly baseballový celek mladších žáků Třebíč Nuclears mezi absolutní českou špičku. Trenérský tandem je považován za největší objev mezi baseballovými trenéry.

Autor: