Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Operace ho může připravit o Tour

Sport

  11:30
NEW YORK - Zranění amerického cyklisty Lance Armstronga je vážnější. Poté, co si při pádu zlomil klíční kost, bude operován. Zákroku se sedminásobný vítěz Tour de France, který se zranil při pondělní první etapě závodu Castilla a León ve Španělsku, podrobí v Americe.

Zraněný Lance Armstrong foto: ČTK


"Letím domů a za pár dní jdu na operaci. Bolí to jako čert," citovala sedmatřicetiletého Armstronga agentura AP. Spolu s jezdcem stáje Astana, který se na podzim vrátil do profesionálního pelotonu po více než tříleté pauze, do Ameriky ze Španělska odcestoval i šéf kazašského týmu Johan Bruyneel.

Armstrong se v pondělí zranil asi 20 kilometrů před cílem v Baltanásu, když se zapletl do hromadného pádu. Ohrožena je tak jeho účast na Giro d'Italia i Tour de France. "Všechny moje plány jsou v ohrožení. Nejdůležitější teď ale je, abych si odpočinul a začal s rehabilitací," dodal cyklista.

Zatímco Armstrong je skeptický, Bruyneel je opačného názoru. "Myslím, že v plánech pro Tour nemusíme nic měnit. V březnu zlomená klíční kost rozhodně Lancův start ve Francii neohrožuje," prohlásil. "A nevylučuji ani účast na Giru. Myslím, že se do té doby může v pohodě uzdravit," dodal Bruyneel.

"Kdybych si měl dobrovolně zlomit nějakou kost v těle, vybral bych si klíční, protože se nejrychleji léčí. Proto nevidím v účasti na Giro problém. Asi nepojede o první místo, takže pro závod budeme muset změnit strategii," uvedl šéf stáje.

Armstrong jel v závodě poprvé s další hvězdou Astany Albertem Contadorem. "Je škoda, že jsme takhle přišli o Lance. Měla to být pro nás příležitost spolupracovat během závodu. Jediné, co pro něj teď mohu udělat, je popřát mu, aby se brzo uzdravil," řekl předloňský vítěz Tour de France.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...