Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Otčím Vaidišové povede české tenistky

Sport

  15:12
PRAHA - Český fedcupový tým má nového nehrajícího kapitána. Po Tomáši Peterovi, který připravuje kandidaturu Prahy na olympiádu, povede tenistky trenér a nevlastní otec nejlepší české hráčky Nicole Vaidišové Aleš Kodat.

České tenistky povede trenér a nevlastní otec Nicole Vaidišové (na snímku) Aleš Kodat. foto: AFP

Čtyřicetiletý Kodat povede český tým poprvé o víkendu 21. a 22. dubna v Bratislavě v zápase Světové skupiny II proti Slovensku, jehož hlavní hvězdou bude vítězka nedávného turnaje v Indian Wells Daniela Hantuchová.

Lepší tým z tohoto duelu, který se uskuteční na otevřeném antukovém dvorci v Národním tenisovém centru, postoupí do baráže o postup mezi elitu Fed Cupu.

Vzhledem k jeho angažmá v týmu by mohly jen zdravotní problémy zmařit účast v zápase světové osmičce Vaidišové, za jejímž tenisovým vývojem stojí Kodat od jejích osmi let. Hrát by měla také druhá česká čtvrtfinalistka Australian Open Lucie Šafářová.

Oba české týmy v elitních tenisových soutěžích družstev tak nyní vedou trenéři domácích jedniček. Daviscupovým kapitánem je totiž kouč Tomáše Berdycha Jaroslav Navrátil.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!