130 let

Ondřej Pála nastupuje k zápasu o titul organizace WBO | foto: Václav Mudra - MÉDEA

Pála odmítl lukrativní nabídku: boxovat s Chisorou ve Wembley

Sport
  •   14:15
PRAHA - Český profesionál těžké váhy Ondřej Pála nebude boxovat s kontroverzním Britem Dereckem Chisorou 20. dubna na fotbalovém stadionu ve Wembley. Nabídku ve čtvrtek večer definitivně odmítl kvůli tomu, že by měl příliš krátkou dobu na přípravu.

"Nabídka to je rozhodně zajímavá. Problém je, že od chvíle, kdy nám přistála na stole, bych měl na ostrou přípravu tři týdny. A ačkoliv jsem neustále v tréninku, tohle je hrozně málo, nešel bych do toho zápasu maximálně připraven a stoprocentně přesvědčen, že můžu vyhrát," uvedl Pála pro server profiboxing.cz.

Chisora se chtěl s Pálou utkat na konci dubna v prvním zápase poté, co v polovině března dostal po roce zpátky britskou licenci. O tu přišel kvůli rvačce s krajanem Davidem Hayem na tiskové konferenci v Mnichově. Předtím na sebe strhnul pozornost, když plivnul do obličeje Vladimiru Kličkovi.

Pála je českou jedničkou těžké váhy a byl mistrem Evropy organizace WBO, ale vloni v březnu jej o titul připravil knokautem Němec Konstantin Airich.

Od té doby absolvoval Pála dva vítězné zápasy. V Praze porazil technickým k.o. krajana Radovana Kůču a pak v Minsku v půlce února na body Jurije Bychovceva.

Autor: ČTK