Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Pardubice po úspěchu znovu padly na dno

Sport

  12:07
PRAHA - O tom, že se historie opakuje, se v této sezoně přesvědčili hokejisté Pardubic. V roce 2005 se radovali z mistrovského titulu, další sezonu se ale těsně nedostali do play off. Loni pak Pardubice podlehly ve finálové sérii Spartě a letos přišel znovu útlum a nepostup do play off. „Občas jsem si na to v sezoně vzpomněl,“ přiznal kouč Pardubic Jiří Šejba.

Jedním z trenérů Pardubic bude Jiří Šejba (na archivním snímku z roku 2005). foto: ČTK

Právě on byl v roce 2005 u úspěchu Pardubic a také u jejich nevydařeného vstupu do další sezony. V prosinci 2005 byl spolu s hlavním koučem Vladimírem Martincem odvolán. K týmu se Šejba vrátil po dvou letech po odchodu Miloše Říhy.

„Možná u hráčů po úspěšné sezoně dojde k uspokojení. Teď jsme měli start ztížený tím, že jsme nehráli doma, před dvěma lety se nám zase zranil Jánko Lašák,“ hledal příčiny pádu Šejba.

Nad důvody neúspěchu přemýšlel i kapitán Jan Snopek. „Z ledu soupeřů jsme přivezli jen 18 bodů, a to je málo. Neuškodili nám jen poslední prohry se Zlínem a s Litvínovem. Bodových ztrát bylo více.“

Místo play off jen play out

Pardubice měly ke konci základní části, díky šňůře čtyř vítězství, stále šanci na postup do předkola play off. Dařilo se ale i jejich soupeřům. Po nedělním zápase, který v Ústí vyhráli 4:2, ale hokejisté Pardubic zjistili, že se do předkola už nemůžou probojovat.

„Sice jsme vyhráli, ale bohužel nám to do play off nepomohlo,“ litoval Snopek. „Sledovali jsme po druhé třetině a na konci výsledky našich soupeřů a všichni vyhráli,“ konstatoval. Hokejovou extraligu čeká ve čtvrtek závěrečné kolo. Ačkoliv jsou Pardubice ze hry o postup, utkají se s Kladnem, které ještě o předkolo bojuje a jejich přístup sehraje důležitou roli. Kladno k jistému postupu potřebuje bod.

Pardubice také čekají duely play out, kde týmy na 11. až 14. příčce hrají dvakrát každý s každým. Poslední tým, tedy Ústí, bude muset hrát o příslušnost v extralize v baráži s vítězem I. ligy. Pardubice tak už pomalu mohou přemýšlet o nadcházející sezoně. Podle generálního manažera Zbyňka Kusého jsou Pardubice pro příští ročník předběžně domluveni na smlouvě s několika posilami. Naopak na konci ledna odešel do Sparty bývalý kapitán Miroslav Hlinka a Petra Puchera čeká tento týden operace kolena.

„Snad si každý z této sezony vezme ponaučení do té příští,“ doufal Šejba.

Autoři: ,

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...