Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Párová čtyřka na finále nedosáhla

Sport

  11:55
PEKING - České párové čtyřce se nepodařilo postoupit do finále olympijské regaty a nenaváže na stříbro z Atén. Ve svém dnešním semifinále obsadili David Jirka, Jakub Hanák, Milan Doleček a Petr Vitásek čtvrté, první nepostupové místo.

Marná snaha naší čtveřice. foto: AFP


Párová čtyřka letos nepatřila k adeptům na medaili, ze stříbrné posádky z Atén zbyli v lodi jen Jirka a Hanák. K postupu do finále chyběly české posádce téměř tři sekundy, které ztratila na třetí Němce, a čeká ji boj o konečné umístění ve finále B.


To dnes absolvovala dvojka bez kormidelníka Václav Chalupa, Jakub Makovička. Posádka, které postup do bojů o medaile unikl v semifinále o sedm desetin sekundy, dnes ve své závěrečné jízdě na kanálu Šun-i dojela druhá a celkově obsadila osmé místo.


Ve víkendových finále má mít česká výprava čtyřnásobné zastoupení, ovšem start dvojskifu žen je kvůli onemocnění Jitky Antošové nejistý. O medaile budou bojovat ještě skifaři Ondřej Synek, Miroslava Knapková a čtyřka bez kormidelníka.

Autor:

Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky
Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky

Úžeh je přehřátí organismu, ke kterému dochází při nadměrnému vystavení těla přímému slunečnímu záření. Nejčastěji se projevuje malátností, bolestí...