Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Perušič a Schweiner neztratili v Brazílii ani set a prolétli do čtvrtfinále

Ondřej Perušič a David Schweiner v akci. foto: Jiří Seidl, MF DNES

Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner vyhráli na turnaji Pro Tour Elite v Brazílii i třetí zápas a základní skupinu ovládli bez ztráty setu. Na nejvýše nasazenou českou dvojici nestačil ani domácí hráči Arthur a Adrielson, Perušič se Schweinerem je porazili dvakrát 21:18 a postoupili přímo do čtvrtfinále.
  7:27

Úvodní výměnu vyhráli Brazilci, ale v prvním setu to bylo jediné vedení turnajových šestnáctek. Druhá sada byla vyrovnanější, týmy se ve vedení střídaly a domácí pár třikrát vedl i o dva body. Naposledy navrch měli Brazilci za stavu 15:14, pak se světovým šampionům podařily dva minitrháky a stejně jako v úvodním setu proměnili druhou možnost k ukončení zápasu.

Perušič se Schweinerem usilují v přímořském středisku Joao Pessoa o čtvrtý titul ze světového okruhu. Letos už ovládli turnaje v Uberlandii a Paříži. Minulý měsíc se v Mexiku stali mistry světa a zajistili si účast na olympijských hrách ve francouzské metropoli příští rok.

Turnaj Pro Tour v plážovém volejbalu kategorie Elite v Joao Pessoa (Brazílie):

Muži:
Skupina A:
Perušič, Schweiner (1-ČR) - Arthur, Adrielson (16-Braz.) 2:0 (18, 18).

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...