Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Pete Sampras: Fanoušci byli úžasní

Sport

  23:14
PRAHA - Již na předzápasové tiskové konferenci působil svěže a uvolněně. Stejně tak vypadal, navzdory náročnému programu, také po těžkém vítězném utkání s Radkem Štěpánkem. Touto dobou je nejlepší tenista historie již na cestě do Londýna.

Vítěz byl v dobré náladě. foto: Michal Šroubek

Pete, jak těžký to byl pro vás zápas?
Bylo to hodně náročné, Radek hraje jinak než ostatní tenisté, s kterými jsem hrál exhibice nebo na veteránském okruhu. Zahrál jsem si s ním moc rád, mění rytmus hry, chodí na síť, kvalita zápasu byla vysoká.

Bavil jste se?
Určitě, atmosféra byla úžasná. Ani mne se to často nepoštěstí hrát před 12 tisíci fanoušků, užil jsem si to. Byla to pro mne čest.


Oslavíte výhru? A případně kde?
Bohužel ne, ve 22:40 mi letí letadlo do Londýna. Oslavovat tak nebudu, ale utkání budu cítit zítra, až budu vstávat (s úsměvem). Nejsem zvyklý hrát takto náročné zápasy.


Nebojíte se, že letadlo nestihnete?
(směje se) Je jen pro mne. Takže se nebojím, navíc letíme na letiště, kde přijímají také po půlnoci.


Porazil jste 27. hráče světa. Troufl byste si ještě na Top ten?
(Pousměje se) Sám jsem překvapen kvalitou své hry. Rád bych se udržel na této úrovni, to je proč hraju – udržet se v kondici. Výhra je vždy takový bonus navíc.


Nelitujete někdy toho, že jsem skončil již ve svých 31 letech?
Ne, ne. Nelituji (pevně). Již jsem neměl motivaci a vášeň pro hru. Nebylo pro co hrát, ani pro peníze.


Co čeští rozhodčí? Oblíbil jste si je?
(pousměje se) Bylo vidět, že rychlost některých míčků nezvládali. Ale co se dá dělat. Občas se zmýlili, a když vidíte 15 centimetrový aut, a oni jej zahlásí jako dobrý míč, je to těžké. Já ve svém věku potřebuji každý míček (opět se směje).


Co jste v Praze stihnul?
Moc toho nebylo, program mi to bohužel nedovolil. Stihl jsem kurt, včera večeři, kterou mi doporučil Radek. A dnes návštěvu vašeho pana prezidenta, dokonce jsem se podíval i do jeho pracovny. No a včera večer samozřejmě kasino (opět s úsměvem).


Co byste si s sebou odvezl do USA z Česka, kdyby to šlo?
Určitě fanoušky. Ale je toho více, Praha má svou historii, krásnou architekturu. Byla tady přede mnou sestra a ta mne dostatečně připravila na to co mne čeká.


Blíží se Vánoce, máte již dárky?
Pro děti?

Ano...
...No, jistou představu bych již měl (trochu provinile se usmívá). Musím opatrně, kluci jsou ještě malí a nerad bych je zkazil.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!