Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kvitová oznámila, že je těhotná. Sezonu v Austrálii nezačne, konec nezmiňuje

Petra Kvitová s manželem Jiřím Vaňkem foto: Profimedia.cz

Krátce po půlnoci, kdy Česko začalo vítat příchod roku 2024, zveřejnila na sociálních sítích radostnou novinu. Petra Kvitová prozradila, že s manželem a trenérem Jiřím Vaňkem čeká dítě. Na start nové sezony do Austrálie tedy neodcestuje. Jestli bude v kariéře pokračovat, nebo ji ukončí, zatím neuvedla, ale jelikož v březnu oslaví 34. narozeniny, není příliš pravděpodobné, že by se na kurty naplno vrátila.
  0:18aktualizováno  0:32

Dvojnásobná wimbledonská šampionka zažila rozporuplnou sezonu 2023. Blýskla se tituly z turnaje WTA 1000 v Miami a „pětistovky“ v Berlíně a v žebříčku figuruje na 14. pozici, na grandslamech ale zapsala jen jedno osmifinále a často ji trápilo zdraví.

Naposledy hrála 2. října v Pekingu, kde ve druhém kole podlehla Rusce Ljudmile Samsonovové. Od té doby pauzírovala a léčila zranění zad, kvůli kterému nemohla plnohodnotně začít přípravu na sezonu 2024.

On the first day of 2024 I wanted to wish you a happy new year and share the exciting news that Jiri and I will be welcoming a baby into our family this summer!

Přejeme Vám vše nejlepší do nového roku a zároveň se s Vámi chceme podělit o skvělou novinku :) V létě očekaváme miminko

1. ledna 2024 v 0:04, příspěvek archivován: 1. ledna 2024 v 0:06

A zatímco ostatní tenistky ze světové špičky už většinou novou sezonu zahájily na podnicích v Austrálii či na Novém Zélandu, případně ji odstartují příští týden, Kvitová se na žádný z přípravných turnajů před Australian Open, které vypukne 14. ledna, nepřihlásila.

V prvních minutách nového roku prozradila, že už bude vyhlížet mateřské povinnosti, za svého trenéra Vaňka se v červenci 2023 provdala. „I když mi bude chybět má každoroční cesta do Austrálie a sport, který miluju, těším se, že strávím nějakou dobu doma přípravou na tuto vzrušující příští kapitolu v našich životech,“ napsala na Instagram.

Vrátí se ještě Petra Kvitová k tenisu?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00pondělí 8. ledna 2024. Anketa je uzavřena.

Ne2164
Ano831

O sportovní budoucnosti zatím neinformovala, každopádně návrat tenistek po mateřské pauze není v poslední době neobvyklý. Stačí vzpomenout 37letou Barboru Strýcovou, která si loňskou rozlučku ozdobila titulem z wimbledonské čtyřhry, 33letou Dánku Caroline Wozniackou či zanedlouho 36letou Němku Angelique Kerberovou.

Co jméno, to velká šampionka. Přidá se do jejich společnosti i levoruká ranařka, jedna z nejlepších tenistek české historie a vítězka celkem 31 turnajů ve dvouhře?

Autor:

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč