Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Petrásek: Prožili jsme Waterloo

Sport

  14:41
LIBEREC - Z tváře se mu daly vyčíst beznaděj a rezignace. Závod, který měl přinést záplavu štěstí, nadělil trenérovi českých lyžařů deprimující zármutek. Miroslav Petrásek proto připustil, že přemýšlí o odchodu z funkce.

Trenér Petrásek dohlíží na své ovečky. foto: ČTK

* Kde hledat vysvětlení selhání ?

Momentálně to nedokážu vysvětlit. Jakšík tady zajel velmi slušně závod na 15 km a den před štafetou vypadal dobře. Nevím, jestli jsme neunesli tlak, nebo jsme toho o štafetě napovídali až moc, a pak to nedokázali prodat.

* Jak se tenhle malér narodil?

Martin (Jakš) rozjel štafetu špatně, Lukáš taky nejel, co umí, a potom se to vleklo ve zbytku celého našeho vystoupení. Cítím kvůli tomu hrozné zklamání. Přitom diváci nám kolem tratě vytvořili fantastickou atmosféru. My jsme ale jeli mizerně.

* Před závody prý mezi vašimi svěřenci nevládla zrovna optimální pohoda. Neovlivnil i tento fakt jejich výkon?

Něco si mezi sebou sice povídali, ale zodpovědně říkám, že všichni obrovsky chtěli. Bohužel se na to ale nedalo dívat.

* Kdyby se dal vrátit čas, postavil byste štafetu znovu ve stejném složení?

Ano. Jakšovi jsem věřil, s rozbíháním štafety nikdy nevznikl problém. Ajá lepšího nebo jiného klasika nemám. Šperl je z formy a o Razýmovi také víme, jak je na tom. Nebyla jiná volba. V téhle sestavě jezdíme pravidelně a i bez Lukáše jsme schopni skončit do 7. místa. Teď jsme ale prožili Waterloo.

* V souvislosti s Jakšovým výpadkem ve sprintu dvojic jste říkal, že brankář, který inkasuje deset gólů, musí dostat další příležitost. Obrazně řečeno, onen brankář jich ale nyní dostal dvacet...

Ano, v tom případě se pak už ale mění trenér...

* Vy přemýšlíte o odstoupení ze své funkce?

Teď hrozně vážně.

* Štafeta v Liberci připomínala věrně výbuch v Lahti v roce 2001. Vzpomněl jste si?

Tyhle závody se srovnat nedají. Ve Finsku jezdili s výjimkou Lukáše všichni mizerně celý šampionát. Zatímco tady jsme odjezdili velice důstojné mistrovství.

* Ještě jednu věc - koho pošlete na nedělní padesátku?

S Lukášem o tom ještě budu mluvit. Má toho ale po tréninkovém výpadku už plné zuby. Určitě pojedou Magál, Koukal, Šperl a buď Lukáš, nebo Kožíšek. Pro něj by to byl nejdelší sprint v životě...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!