Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plavec Knedla si v Eindhovenu připsal druhé prvenství a limit pro ME

Miroslav Knedla foto: Profimedia.cz

Třetí den plaveckého mítinku v Eindhovenu poprvé nepřinesl zápis do českých rekordních tabulek, ale Miroslav Knedla při vítězství v polohovém závodě na 200 metrů splnil limit pro účast na mistrovství Evropy. Normu pro červnový šampionát v Bělehradě mají i Barbora Janíčková a Daniel Gracík na kraulařské stovce.
  21:45

Knedla navázal na páteční triumf ze znakařské padesátky a finále polohovky ovládl v čase 2:00,62. Od vlastního českého rekordu ho dělilo 36 setin sekundy.

Janíčková se do Bělehradu kvalifikovala v rozplavbě osobním rekordem 54,61, ve finále se nezlepšila a dohmátla čtvrtá o tři setiny před Barborou Seemanovou. Ta dnes obsadila druhé místo v doplňkové polohové dvoustovce v osobním rekordu 2:15,57 a musela se sklonit jen před suverénní domácí hvězdou Marrit Steenbergenovou (2:08,86).

Gracík splnil podmínky pro start na ME v rozplavbě vylepšením osobního rekordu o plných 78 setin na 49,42. Devatenáctiletý reprezentant zaplaval limit B platný pro plavce do 22 let. Ve finále nezrychlil a skončil sedmý.

Ve čtvrtek v Eindhovenu Vojtěch Janeček překonal český rekord na 50 m prsa (27,52), v pátek se totéž povedlo na dvousetmetrové prsařské trati Kristýně Horské (2:24,28).

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...