Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Plavkyně Bakerová před závodem dvakrát omdlela

Sport

  12:18
ŠANGHAJ - Dramatickou předehru měl pro dálkovou plavkyni Caru Bakerovou dnešní závod na 10 km na mistrovství světa v Šanghaji. Novozélandská reprezentantka dvě hodiny před startem několikrát omdlela, přesto nakonec obsadila 22. místo.
Plavání - ilustrační foto

Plavání - ilustrační foto foto: Reuters

"Byl jsem naprosto zkoprnělý," řekl manažer novozélandské výpravy Philip Rush, když mu svěřenka padla do rukou. Pak Bakerové musel poskytnout první pomoc. "Říkal jsem si: sakra, zdraví je přece důležitější než závod," dodal.

Jednadvacetiletá plavkyně se nejprve probrala, když se ale pokusila vstát, omdlela znovu. Rush, v civilu hasič, proto okamžitě zavolal lékaře. "Měla neuvěřitelně nízký tlak, tak jsme jí dali něco jíst a zchladili jsme ji. Byla naprosto v šoku, protože si vůbec nic, co se stalo, nepamatovala," dodal.

Podle Rushe byla Bakerová i poté "bílá jako stěna", proto ji chtěl vyškrtnout ze závodu. Plavkyně se ale nakonec po lékařské kontrole na start postavila, na trati ji však pro jistotu doprovázela loď.

"Nechat ji plavat byl risk. Když se na to podívám zpětně, tak startovat neměla," uvedl Rush. "Na druhou stranu pořád skončila na 22. místě jen 36 vteřin za vítězkou. To je určitě výjimečné," dodal s tím, že Bakerová se v pátek postaví i na start pětikilometrového závodu.

Autor:
Témata: Šanghaj

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....