Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plavkyně Kubová válí. Na ISL v Budapešti překonala český rekord, padl i ten světový

Dlouhé paže české plavknyně Simony Baumrtové. foto: MAFRA - Karel Pešek

Budapešť - Simona Kubová překonala v semifinálovém závodu plavecké ligy ISL v Budapešti vlastní český rekord na 50 metrů znak v krátkém bazénu. Časem 26,22 ho vylepšila o čtyři setiny. V závodu padl i světový rekord, který má nyní zásluhou Nizozemky Kiry Toussaintové hodnotu 25,60 sekundy.
  16:22

Kubová zaplavala dosavadní rekord před sedmi lety v dánském Herningu. V ISL startuje v barvách týmu Tokio Frog Kings, na znakařské padesátce dnes dohmátla třetí.

Vítězná Toussaintová posunula světový rekord o sedm setin. Její předchůdkyní v rekordních tabulkách byla od roku 2014 Brazilka Etiene Medeirosová.

Nejlepší čas historie padl i v kraulové štafetě žen na 4x100 metrů, kde čtveřice Siobhan Haugheyová, Pernille Blumeová, Femke Heemskerková a Sarah Sjöströmová zvítězila v čase 3:25,82. Rekord Nizozemek překonaly o 71 setin, v oficiálních listinách ale jejich výkon uveden nebude.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...