Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plíšková ovládla turnaj v Čeng-čou, ve finále porazila Martičovou

Radost Karolíny Plíškové. foto: ČTK

Čeng-čou - Karolína Plíšková vyhrála premiérový ročník turnaje v čínském Čeng-čou. Česká hráčka splnila roli nasazené jedničky a ve finále přerušovaném deštěm porazila Chorvatku Petru Martičovou 6:3 a 6:2. Na okruhu WTA letos získala už čtvrtý titul a celkově patnáctý v kariéře.
  16:00aktualizováno  17:07

Plíšková v sezoně zvítězila před Čeng-čou i na trávě v Eastbourne, na antuce v Římě a na tvrdém povrchu v Brisbane. Finálový zápas jí nevyšel jen v Miami, kde podlehla současné světové jedničce Australance Ashleigh Bartyové.

Finále začalo kvůli dešti se šestihodinovým zpožděním a Plíšková v úvodu prohrávala 0:2. Za stavu 30:15 při podání světové dvojky byl zápas přerušen. Po po pauze česká tenistka vyhrála tři hry v řadě a další brejk přidala na 5:3.

Ve druhém setu šla sedmadvacetiletá Plíšková do vedení 3:1 a za stavu 15:15 při podání Martičové přišlo další přerušení. 

Karolína Plíšková na servisu.
Karolína Plíšková v zápase 3. kola na US Open.

I tentokrát dokázala česká hráčka udržet koncentraci, počtvrté pak v utkání vzala soupeřce servis a při svém podání zápas ukončila. V sezoně vyhrála už devětačtyřicátý zápas, což je nejvíce ze všech tenistek.

Jako turnajová jednička hrála Plíšková finále podeváté v kariéře a potřetí slaví triumf. Uspěla i v roce 2015 na pražské antuce a o rok později v Nottinghamu.

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...