Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Na Turnaji mistryň můžu porazit všechny, říká Plíšková. Pro štěstí dostala plyšáka

Sport

  16:19aktualizováno  17:02
PRAHA - S cílem postoupit ze skupiny a s plyšákem pro štěstí zamíří tenistka Karolína Plíšková na svůj premiérový Turnaj mistryň. Věří si, že může příští týden v Singapuru na vrcholu sezony porazit každou z elitních soupeřek.

Tenistka Karolína Plíšková se 17. října v Praze setkala s novináři před Turnajem mistryň. foto: ČTK

„Nečekám asi nic. Úspěch pro mě je se tam dostat,“ řekla letošní finalistka US Open Plíšková na setkání s médii. Mluvila o sbírání zkušeností a o tom, že bude proti hráčkám z elitní desítky těžký každý zápas. „Vím, že některé můžu...“ začala větu, ale zasekla se a jednoznačně dodala: „Porazit můžu všechny, když budu hrát dobře.“

Turnaj mistryň naposledy z českých hráček vyhrála Petra Kvitová, která při své premiéře nedala soupeřkám šanci v roce 2011 v Istanbulu.

Tenistka Karolína Plíšková dostala před odletem na Turnaj mistryň od mladé...
Tenistka Karolína Plíšková se 17. října v Praze setkala s novináři před...

Světová pětka Plíšková dostala od devítileté hráčky Terezy Valentové na cestu do Singapuru plyšáka. „Kájo, tady máš želvu pro štěstí,“ přála hráčka Sparty v baby tenisu. Nic jiného pro štěstí si Plíšková na Turnaj mistryň nepoveze a doufá, že dokáže postoupit ze skupiny. „To je základ, s tím tam jede každá,“ řekla.

„Uděláme maximum, aby Karolína postoupila ze skupiny, a pak se uvidí, co dál,“ pronesl kouč Plíškové Jiří Vaněk. „Zamakali jsme, kondičně je připravená perfektně a tenis ještě doladíme na místě. Bude dobře připravená,“ slíbil trenér.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.