Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Po brankáři sáhla smrt přímo na hřišti

Jako by se nic nestalo. Kratičké zprávy v normalizačním tisku, navíc obava režimu z erupce vášní mezi bratrskými národy socialistické vlasti. Proto jen přímí účastníci mohou přiblížit fotbalovou tragédii, kdy Václav Oplt, talent mezi tyčemi Hradce Králové a otec osmnáctiměsíční dcerky, zemřel v květnu roku 1972 po srážce s útočníkem slovenského Martina.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J. Novák

23. 9. 2011 7:07
Tak jsem tak nějak

nepochopil, co že to podle autora měli komunisti tajit, když v dobovém tisku o této události zprávy byly. Že to nebylo na prvních stránkách s bombastickými titulky? To je asi pravda, tenkrát také nevycházel bulvár. A zcela jistě to mělo dost do sebe, neb lidé k sobě byli podstatně slušnější, než dnes.

0 0
možnosti

v. čajka

23. 9. 2011 8:31
Re: Tak jsem tak nějak

V Lidovkách mají dlouhé vedení,takže ještě nepochopili,že na antikomunismu se žádné plusové body už získat nedají,ba právě naopak.

0 0
možnosti
PM

P. Mina´r´

23. 9. 2011 5:13
Zase nenapadne stvani :):):)

Jasne. protoze by ta informace asi potesila jetraby z Wallstreetu. Ale mam stranku, kde se nechaji cist stare noviny a psalo se o tom dost. To zas redaktorka potrebovala carku do sefredaktorovo notyslu, ze. Ja bych ji dal cernou tluskou carku do kolonky svine. Za penize z reklam otravuje narod . Pritom  reklamy plati zakaznik. Poslal bych ji nekam do JZD na neplacenou brigadu, treba cesat ocve, ( Ne ovoce).

0 0
možnosti
EM

e. mayer

23. 9. 2011 4:52
Ach jo!

Objektivita je vzdy prvni objeti hysterie. Bu Bu Bu. Komunisti..

0 0
možnosti
PJ

P. Janoušek

23. 9. 2011 1:00
Správně

Nikdo to netajil. Jako kluk pamatuji, že se o tom psalo. Jako mladí fotbalisti jsme o tom dumali.

0 0
možnosti
AS

A. Satrapa

22. 9. 2011 22:02
Kdo to tajil?

Na tu událost si dobře pamatuji.  A vím docela přesně, že se o  tom v tisku dost psalo.Ne sice tak důkladně, jak by dokázal dnešní bulvár, ale netajilo se to. To spíš dnešní novináři umějí zatajit podstatné.

0 0
možnosti