Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Pochodeň musela kvůli demonstrantům změnit trasu

Sport

  20:07
VANCOUVER - Štafeta s olympijským ohněm musela v ulicích Vancouveru neplánovaně změnit trasu. Do cesty se jí totiž postavilo asi 150 demonstrantů, policisté však střetu zabránili a konvoj s pochodní se vydal jinou cestou.

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger (vpravo) předává olympijskou pochodeň slavnému britskému běžci Sebastianu Coeovi. foto: Chris HelgrenReuters

V poslední den běhu s pochodní, která večer místního času při slavnostním ceremoniálu v hale BC Place Stadium zažehne olympijský oheň, narušilo trasu štafety několik desítek protestujících osob s transparenty. Od blížící se pochodně je však odřízli policisté na koních a pořadatelé bleskově vybrali jinou trasu.

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger s olympijskou pochodní.

Ve Vancouveru olympijský oheň nesl i kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger. Pochodeň pak předal olympijskému vítězi Sebastianu Coeovi, který je předsedou organizačního výboru nejbližších letních her 2012 v Londýně.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...