Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Pohár ČMFS zná semifinalové dvojice

Sport

  11:45
PRAHA - Poslední čtyři týmy zbyly v boji o Pohár ČMFS. Dnešní losování na pražském Strahově určilo semifinalové dvojice i výhodu domácího prostředí.

Sparťanský záložník Jan Šimák. foto: Dan KrzywoňČTK

Sparta přivítá na Letné Brno, překvapivý přemožitel Slavie Hradec Králové bude bojovat o finále v souboji v Ostravě.

Zápasy se budou hrát v úterý 16. května od 18:00, finále se uskuteční v pátek 19. května od 17:00. O jeho dějišti se rozhodne až po semifinále.

Mokrý před losováním prohlásil, že svaz má zájem, aby fotbalový pohár měl mít od příští sezony větší vážnost. "I proto máme rozjednáno několik potencionálních generálních sponzorů. Také díky tomu by od příští sezony by mělo být připraveno pro nejúspěšnější týmy více peněz," uvedl svazový šéf. Letos vítěz obdrží 1,5 milionu korun, poražený finalista půl milionu a neúspěšní semifinalisté si přijdou na 150 tisíc korun.

Spartu na losování zastupovali klubový prezident Jozef Chovanec s finančním ředitelem Přemyslem Benešem, Ostravu její šéf Jakub Kahoun. Z Brna dorazil sportovní sekretář Radek Bělák a druholigový Hradec Králové reprezentoval sportovní ředitel Richard Jukl.
Autoři: ,

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...