Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Florbalisté Bohemians zdolali v Poháru mistrů švýcarský Wiler-Ersigen

Sport

  22:23
Florbalisté FbŠ Bohemians porazili v úvodním čtvrtfinálovém duelu Poháru mistrů doma švýcarského mistra SV Wiler-Ersigen 5:4. V čase 56:04 rozhodl v přesilové hře svým druhým gólem v utkání Matyáš Krebner. Odveta se hraje v sobotu od 19:30 v Gümlingenu, kde od 16:00 sehraje první čtvrtfinálový duel také český šampion Tatran Střešovice proti celku Köniz Bern.

ilustrační snímek foto: Český florbal

Bohemians, kteří se do soutěže dostali jako vítěz Poháru Českého florbalu, se ujali v UNYP Aréně na Podvinném mlýně vedení v čase 4:02 díky trefě Tomáše Kvasnici. Před polovinou úvodní části rozjásal domácí fanoušky také další slovenský útočník Šimon Batkovič. V 15. minutě sice snížil Radek Sikora mladší, ale 42 sekund před koncem první třetiny vrátil Pražanům dvoubrankový náskok bývalý hráč Wileru Krebner.

V druhém dějství nejdříve zkorigoval stav Max Vahlgren, potom kanonýr Jakub Buršík sice vrátil Bohemians dvoubrankový náskok, ale do druhé pauzy zařídili nerozhodný stav Simon Laubscher s Gianlucou Persicim.

Rozhodlo vyloučení Lukase Mosera, při kterém se za přispění teče Jana Bürkiho prosadil Krebner. V závěru při power play Wileru, na jehož lavičce působí i asistent trenéra Radek Sikora starší, pomohla brankáři Tomáši Hyršlovi po Bürkiho střele horní tyč. Bohemians tak v odvetě k postupu do semifinále stačí i remíza, v případě vítězství třináctinásobného švýcarského mistra se rozhodne v nastavení.

Pohár mistrů ve florbalu

Muži
Jižní konference - čtvrtfinále - 1. zápas:
FbŠ Bohemians - SV Wiler-Ersigen 5:4 (3:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky
: 5. Kvasnica, 11. Batkovič (Hronek), 20. M. Krebner (K. Petrák), 34. Buršík, 57. M. Krebner (Malič) - 14. Sikora ml. (Dudovič), 27. Valhgren (Dudovič), 36. Laubscher (Louis), 38. Persici (Laubscher). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil (oba ČR). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!