Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Pohlmann si hod diskem užíval a skončil třetí

Sport

  8:52
PEKING - Diskař Rostislav Pohlmann vybojoval na paralympiádě v Pekingu třetí místo. Česká výprava tak na Národním atletickém stadionu získala již pátý bronz. Pohlmann své letošní maximum překonal o dva metry. Jeho světový rekord, který bez deseti dní vydržel čtyři roky, přehodil Číňan Zheng.

Bronzový diskař Pohlmann. foto: Lidovky.cz

Na Pohlmannovi nebyla znát nervozita. Hod diskem na svých čtvrtých paralympijských hrách si vychutnával. "Závod jsem si užíval. Chtěl jsem hodit 45,50. Jsem naštvaný, protože se to o dva centimetry nepovedlo,“ zlobil se naoko Pohlmann. Před závody tušil, že bude bojovat maximálně o třetí místo. "Rus i Číňan házejí trochu dál. Bylo jasné, že na ně nemám,“ řekl.

To, že přišel o světový rekord, ho nemrzí. „Počítal jsem s tím. Rekord vám vždycky někdo vezme, ale medaile vám zůstane napořád,“ komentoval.

Kapitán národního basketbalového týmu vozíčkářů má o náplň volného času v Pekingu postaráno. "Každý den jsem na basketu. Hned, jak skončí ceremoniál, vyrážím na čtvrtfinále,“ popisoval se zaujetím. "Budu fandit kamarádům z německého týmu,“ dodal vicemistr Německa působící v klubu AS Rolies Zwickau.

Výsledek:
Hod diskem muži F57/58:
1. Alexey Ashapatov (RUS) 57,61 = 1079 b. (WR), 2. Weihai Zheng (CHN) 49,09 m = 1052 b. (WR), 3. Rostislav Pohlmann (CZE) 45,48 m = 975 b.

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...