Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Pohublý Rosol nekomunikuje v Londýně s Ochotskou. Soustředí se na záchranu kariéry

Sport

  10:59
LONDÝN (OD NAŠEHO ZPRAVODAJE) - Dlouhé objetí u wimbledonského kurtu číslo 7 vyjadřovalo naléhavost okamžiku. Tenista Lukáš Rosol v něm blaženě spočinul s přítelkyní a kondičním trenérem. Rok a půl marně vyhlížel vítězství na grandslamu. V pondělí se dočkal v Londýně.

Lukáš Rosol ve vítězném gestu foto: ČTK/AP

Ač se svým výkonem nebyl dvakrát spokojený, přemohl Švýcara Laaksonena 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

„Každý vyhraný zápas na grandslamu je dar. A já tu včetně kvalifikace posbíral už čtyři. Co víc bych si mohl přát?“ pravil chlapík, který se před pěti lety stal wimbledonskou superstar, když v senzačním mači porazil Rafaela Nadala.

V září 2014 se pak vznesl až na 26. místo světového žebříčku. Když se dostal do ráže, byl nebezpečný pro jakéhokoliv soka.

Jenže v poslední době zabředl do bezútěšné mizérie. Stíhala ho zranění (břišní sval, achilovka), hroutil se mu osobní život. V pořadí ATP se jeho jméno ztratilo až na současné číslo 214.

Táhne mu na dvaatřicet. V této sezoně objížděl hlavně challengery. Od loňského září neporazil soupeře z Top 100. Až ve Wimbledonu, kde se v minulosti po triumfu nad Nadalem na pár dní ocitl v sedmém nebi, opět nachází stezku z temnot, byť poněkud křivolakou.

Co nevidět se patrně rozvede s moderátorkou Michaelou Ochotskou. „Čekáme na termín,“ říká. „Jen nevím, jak často uvidím synka, záleží na exmanželce, která dost často mění názor.“

S Ochotskou prý při pobytu v Londýně přerušil veškerý kontakt, aby se mohl soustředit na svou misi, na záchranu kariéry mířící na sportovní vrakoviště.

Minulý týden se protloukl kvalifikací v Roehamptonu, v pondělí v All England Clubu vyřadil Laaksonena, ve středu nastoupí proti Müllerovi z Lucemburska.

Podporuje ho nová partnerka Petra Kubinová, bývalá tenistka. A Daniel Hejret, specialista na fyzičku.

S jejich přispěním pookřál. Je mu veseleji u srdce i po těle. Upravil stravu, shodil pár kilo, aby šetřil poškozenou kyčel. „Je mi úplně jedno, kde jsem na žebříčku,“ tvrdí skoro dvoumetrový svéráz. „Vím, že patřím přinejmenším do stovky. A mám velkou chuť se do ní zase vrátit. Věřím, že mi v tom Wimbledon pomůže.“

Autor: