Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Pokud zavře Vokoun na olympiádě klec, dostanou hokejisté 60 soudků piva

Sport

  14:41
PRAHA - Česká hokejová reprezentace má další motivaci uspět na olympijských hrách ve Vancouveru. Národní tým totiž dostane od jednoho ze sponzorů Českého olympijského výboru za každý zápas odehraný s čistým kontem branku plnou piv. Konkrétně 60 pětilitrových soudků.

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička a marketingový manažer Plzeňského Prazdroje Jan Kovář (vlevo) se soudky piva v brance. foto: ČTK

"My ale budeme maximálně motivovaní i bez toho," pousmál se trenér reprezentace Vladimír Růžička, jemuž dnes zástupci Plzeňského Prazdroje v pražské O2 Areně předvedli, jak vypadá jejich cena v praxi. "Když to takhle zavře Voky (Tomáš Vokoun), tak to bude dobré. Neprojde tam nic," vtipkoval Růžička při focení.

Pro Růžičku však prý vidina pivní odměny motivací nebude. "Já to moc nepiju. Piju to, co mi chutná, což jsou většinou limonády," uvedl dobře naladěný Růžička, jenž si ale přesto pivo příležitostně dá. "Určitě by se to u nás ale nezkazilo, vždy někdo přijde na návštěvu. Já na něj musím mít vyloženě chuť. Na druhou stranu je pravda, že piju jen tohle," ukázal směrem ke zlatozelenému soudku.

Branka plná piv je další 'alkoholovou' motivací hokejové reprezentace. I pro hokejisty totiž platí obecný slib plzeňského pivovaru, že každému medailistovi dá pivo na rok zdarma. "Což by dostal každý hráč i člen realizačního týmu. Máme otevřené konto a věříme, že medailistů bude hodně," řekl marketingový manažer Prazdroje Jan Kovář.

Hokejisté mohou ve Vancouveru získat maximálně šest branek plných piv, což by značilo, že celý turnaj vyhráli bez inkasovaného gólu. Od olympiády v Naganu 1998 přitom brankáři udrželi čisté konto třikrát, z toho před čtyřmi lety v Turíně jednou. Na loňském mistrovství světa však například reprezentace neinkasovala ve třech zápasech.

Autor: