Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Pořád jako na houpačce: Kvitová padla v Eastbourne. Od Kontaové dostala kanára

US Open

  20:30
EASTBOURNE - Petra Kvitová skončila na turnaji v Eastbourne v osmifinále. Pátá nasazená česká tenistka prohrála na trávě s Britkou Johannou Kontaovou 7:5, 4:6, 0:6. O postup do čtvrtfinále usilovala i Karolína Plíšková, zápas turnajové desítky proti Misaki Doiové z Japonska však byl za stavu 6:2, 4:3 přerušen a bude se dohrávat ve čtvrtek.

Petra Kvitová na turnaji v Eastbourne. foto: Reuters

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová nezačala dobře, dvakrát přišla o servis a za stavu 2:5 čelila při podání pětadvacetileté soupeřky setbolu. Ten ale dokázala odvrátit a pěti hrami za sebou se postarala o velký obrat.

Petra Kvitová na turnaji v Eastbourne.
Johanna Kontaová a Petra Kvitová.

V druhé sadě se však už Kvitové dohnat ztrátu podání nepodařilo. Česká hráčka, která v Eastbourne došla v roce 2011 až do finále, sice odvrátila další dva setboly, nakonec ale prohrála 4:6. Rozhodující třetí dějství se pak už změnilo v jednoznačnou záležitost, Kvitová v něm neuhrála ani jeden game a za dvě a čtvrt hodiny zápas ztratila.

V jediném dosavadním vzájemném utkání uspěla loni na US Open ve dvou setech Kvitová. Ta je v současnosti ve světového žebříčku jedenáctá, o sedm míst před Kontaovou.

Výsledky tenisového turnaje žen v Eastbourne

Dvouhra - 3. kolo: Kontaová (11-Brit.) - Kvitová (5-ČR) 5:7, 6:4, 6:0, A. Radwaňská (1-Pol.) - Bouchardová (Kan.) 6:3, 6:3, Mladenovicová (Fr.) - Friedsamová (Něm.) 6:4, 7:6 (7:4), Vesninová (Rus.) - Brengleová (USA) 7:6 (7:2), 6:4.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!