Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Powell vyrovnal světový rekord na 100 metrů

Sport

  11:25
CURYCH - Jamajský sprinter Asafa Powell na mítinku v Curychu časem 9,77 sekundy opět vyrovnal vlastní světový rekord v běhu na 100 metrů. Poprvé ho zaběhl loni v Aténách, podruhé letos v Gatesheadu.

Asafa Powell foto: TORU YAMANAKA AFP

Třiadvacetiletý Powell, jemuž vál do zad vítr o povolené rychlosti jeden metr za sekundu, porazil Američana Tysona Gaye o sedm setin. "Jsem šťastný, byl to senzační závod. Cítil jsem se tady velmi dobře, a kdybych po zbytek života běhal pořád 9,77, stejně mě to neomrzí," prohlásil Powell s úsměvem.

Na otázku, zda přece jen může běžet ještě rychleji, odpověděl, že snad ano. "Myslím, že jednou určitě, počkejme a uvidíme. Dneska jsem ale nic lépe udělat nemohl," dodal.

Stejný čas jako Powell zaběhl v květnu i Američan Justin Gatlin, později však vyšlo najevo, že měl v dubnu pozitivní dopingový nález. Powell zatím vyhrál všechny čtyři závody Zlaté ligy a může tak dál pomýšlet na podstatnou část milionové prémie.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...