Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Příbramské fotbalisty bude trénovat Barát

Sport

  9:52
Příbram - Fotbalisty Marily Příbram bude trénovat František Barát, který dnes ráno vystřídal ve funkci Pavla Tobiáše. Vedení klubu dosavadního kouče odvolalo od týmu po sérii nepříznivých výsledků.

Šéf klubu Jaroslav Starka

První fotbalová liga zažila dnes ráno čtvrtou změnu na trenérském postu. Vedení Marily Příbram odvolalo z funkce Pavla Tobiáše, jehož nástupcem se stal dosavadní kouč rezervního týmu, šestapadesátiletý František Barát. Informoval o tom šéf klubu Jaroslav Starka. Tobiáš je třetím odvolaným trenérem v této sezoně. Svá místa museli předčasně opustit také Vlastimil Palička v Olomouci a Stanislav Griga ve
Spartě, nového trenéra musela najít také Plzeň, když Michal Bílek zamířil na Letnou.

Změna v Příbrami se očekávala, protože Starka už v minulých dnech naznačil, že v klubu o špatném postavení týmu diskutují. Možná, že do rozhodování zapojil i Ivana Horníka. Příbramský šéf se netají tím, že chce využít zkušeností bývalého žižkovského funkcionáře, jemuž vypršel dvouletý disciplinární trest za účast v korupční aféře. "Dnes ráno jsem změnu oznámil trenérovi Tobiášovi, asistentem bude
František Kopač," prozradil Starka další změnu. Zatímco Tobiáš z Marily odchází definitivně, s dosavadním asistentem Krejčím bude Starka o jeho dalším osudu teprve jednat.

Barát za sebou nemá moc prvoligových zkušeností, spíše byl znám jako přední odborník na mládežnický fotbal. Ostatně řada jeho nedávných svěřenců už je v prvoligovém kádru Marily a vedení klubu na vzájemné propojení podle všeho znovu spoléhá. Barát, bývalý ligový fotbalista, byl v sezoně 1994-95 trenérem Bohemians Praha, které vedl do sedmnácti zápasů. Pod jeho vedením "klokani" vyhráli pouze čtyři utkání.

Jednapadesátiletý Tobiáš odchází od mužstva po téměř dvouletém působení. Do Příbrami přišel v prosinci 2004, od té chvíle mužstvo pod ním sehrálo 51 zápas, z nichž čtrnáct vyhrálo a dvacetkrát odešlo poraženo.

Autoři: ,