Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Pro Federera je prioritou Wimbledon

Sport

  13:44
KUALA LUMPUR - Švýcar Roger Federer považuje triumf ve Wimbledonu za důležitější než návrat na post světové jedničky. Dlouholetý král světového tenisu v uplynulé sezoně klesl na druhé místo žebříčku ATP za Rafaela Nadala ze Španělska, kterému podlehl i v letošním dramatickém wimbledonském finále.

Roger Federer v akci. foto: ČTK

Na travnatých dvorcích All England Clubu před tím triumfoval pětkrát za sebou a chtěl by ten pocit zažít znovu. "Wimbledon je něco výjimečného, za to neexistuje žádná náhrada," řekl Federer před úterní exhibicí v Kuala Lumpuru.

Letos ve dvouhře získal jen jeden velký titul, triumfoval na zářijovém US Open. Tím se na jediný vavřín přiblížil rekordním čtrnácti grandslamovým titulům Američana Peta Samprase. I tuto metu má pro příští rok v hlavě, ale Wimbledonu se to prý nevyrovná. "Rád bych ten rekord překonal a rád bych se znovu stal světovou jedničkou, ale zisk dalšího wimbledonského titulu stavím nad všechno ostatní," poznamenal sedmadvacetiletý Švýcar.

Do Malajsie vedle něj dorazil Američan James Blake a velké postavy tenisové historie John McEnroe a Björn Borg. Tato čtveřice odehraje dvě dvouhry a čtyřhru.

Federer se zde představí poprvé od vyřazení v základní skupině Turnaje mistrů, v jejímž rozhodujícím zápase v pátek nestačil na Brita Andyho Murrayho. Jeho výkon ovlivnily i obnovené bolesti zad, kvůli nimž o dva týdny dříve odstoupil z podniku v Paříži.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...