Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Proč odmítnout limuzínu

Sport

  11:05
Mnoha obyčejným smrtelníkům by se z podobně lákavé vidiny asi zatočila hlava. Jenže pro ně není nabídka ruského miliardáře Feduna určena. Ropný magnát pošle luxusní limuzíny chorvatským fotbalistům, pokud dnes porazí Anglii a výrazně tím pomohou Rusku k postupu na evropský šampionát.

Mercedes. foto: ČTK

Proč by měli říct svodům rozmařilého boháče ne? Existuje jeden pádný argument. Fedun jim vlastně dává najevo, že jsou ze sebe schopni vydat na hřišti to nejlepší jen za zvláštní příplatek.

Chorvati by mu měli ve Wembley dokázat, že stoprocentní nasazení v národním dresu je pro ně samozřejmostí bez ohledu na výhodné souvislosti. A pokud se jim opravdu podaří nad Anglií zvítězit, měli by mercedesy v klidu odmítnout.

Stejné gesto učinil i izraelský útočník, který si po sobotní výhře nad Ruskem nevyzvedl vůz od anglické strany. Potvrdil tím, že góly jsou ve fotbale důležitější než auta. To by mělo platit dál.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...