Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Prokop nepostoupil do čtvrtfinále

Sport

  10:37
PEKING - Michal Prokop nepotvrdil v premiéře bikrosu na olympijských hrách roli jednoho z řady spolufavoritů a soutěž pro něj skončila před branami semifinále. V něm se ve čtvrtek v Pekingu představí Jana Horáková, jež v dnešní kvalifikaci zajela osmý čas.

Prokop se připletl do kolize. foto: AFP

Dvojnásobnému mistru světa ve fourcrossu Prokopovi se nedařilo už od kvalifikace, jež sloužila k rozřazení 32 cyklistů do čtvrtfinálových rozjížděk. Český reprezentant zajel na speciální dráze v Lao-šan dvacátý čas 36,689, jímž za vítězem kvalifikace Mikem Dayem z USA zaostal o necelou sekundu.

Čtyři osmičlenné skupiny poté absolvovaly tři čtvrtfinálové jízdy, z každé postupovali do semifinále čtyři cyklisté s nejnižším součtem umístění. Prokopovi v prvních dvou jízdách nevyšly starty, obsadil dvakrát sedmou příčku a prakticky ztratil šanci na postup. V závěrečné rozjížďce po hromadném pádu, do nějž se také zapletl, dojel čtvrtý a celkově byl šestý. Na čtvrtou postupovou pozici ztratil čtyři body.

"Nešly mi starty a tím bylo vše dané. V tréninku to bylo ještě dobré, ale při čtvrtfinálových jízdách to už bylo horší. A pak to tady ze zadních pozic bylo těžké," řekl Prokop novinářům. Stejně jako před rokem při Světovém poháru v Pekingu mu prý moc nevyhovovala dráha. "Sice to letos bylo o něco lepší, ale pořád jsme si nesedli," uvedl český reprezentant.

Prokopovi se nepodařilo splnit základní cíl, kterým byl postup do čtvrtečního semifinále. Tragédii z toho však nedělal. "Když vám nejdou starty, tak s tím už pak nic neuděláte. A od toho se to dnes odvíjelo," řekl smířeně.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...