Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Proti Rusům jdeme s vítězným týmem

Sport

  19:00
PRAHA - Čeští tenisté nastoupí ve čtvrtfinále Davisova poháru v Rusku ve stejné sestavě, jaká vybojovala postup v utkání prvního kola Světové skupiny s Belgií. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil k duelu, který se uskuteční od 11. do 13. dubna v Moskvě, nominoval Tomáše Berdycha, Radka Štěpánka, Lukáše Dlouhého a Pavla Víznera. Informoval o tom generální sekretář Českého tenisového svazu Josef Nechutný.

Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych (uprostřed) se radují spolu s Pavlem Víznerem z vítězství ve čtyřhře proti Belgii v utkání prvního kola Světové skupiny Davisova. foto: ČTK

Berdych se Štěpánkem jsou jasnou volbou pro dvouhru a je otázkou, zda stejně jako v zápase s Belgií a loňské vítězné baráži se Švýcarskem odehrají také čtyřhru.

Možnost volby Navrátilovi dává nominace sehraného deblového páru Dlouhý, Vízner, který spolu sice v této sezoně už nehraje, ale loni mimo jiné postoupil do finále grandslamového Roland Garros. To se hraje na antuce, kterou Rusové vybrali jako povrch pro čtvrtfinálový duel.

Ruský nehrající kapitán Šamil Tarpiščev už dříve nominoval Nikolaje Davyděnka, Michaila Južného, Dmitrije Tursunova a Marata Safina. Jako pátý byl přizván antukový specialista Igor Andrejev.

Autor:

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...