Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Průcha pomohl Rangers vyhrát nad New Jersey

Sport

  11:02
NEW YORK - Hokejista Petr Průcha je krátce před olympiádou v Turíně ve slibné střelecké formě. V nedělním utkání NHL přispěl k vítězství Rangers nad New Jersey 3:1. Průcha se tak dostal na třetí místo v tabulce střelců mezi nováčky soutěže.

Petr Průcha foto: ČTK

Kouče českého národního týmu Aloise Hadamczika mohly těšit i výkony dalších reprezentantů. Dvě asistence si připsal Martin Ručinský, jednou nahráli na gól Jaromír Jágr a Martin Straka. Ďáblové prohráli po devíti vítězstvích za sebou, poprvé po
návratu Patrika Eliáše do týmu. V souboji o play off se Ranger ukázali nad jejich síly. "Mluvili jsme o tom před zápasem, že jsou kousek za námi. Přistoupili jsme k tomu jako k utkání play off," prohlásil kouč vítězů Tom Renney.

Největším problémem New Jersey byly přesilové hry. Z šesti možností hosté nevyužili ani jednu, přitom z posledních 22 příležitostí proměnili jedenáct. "Opravdu se nám nedařilo jenom v první třetině, kdy nám to mohlo pomoct a mohlo to změnit celý zápas," litoval promarněných přesilovek Eliáš, který nahrál na jedinou branku Devils.

Jaromír Jágr si po zápase pochvaloval, že se Rangers daří vyhrávat, ikdyž v poslední době v NHL nehrají nijak zvlášť výborně. "Našli jsme cestu, jak ty zápasy vyhrát. To je hrozně důležité. Když se týmu nedaří, tak aspoň najít cestu, jak vyhrát. To se nám podařilo v posledních třech zápasech," řekl Jágr.

V utkání s New Jersey podle něho už Jezdci hráli daleko lépe než ve dvou předchozích zápasech, v nichž v sobotu zvítězili nad Bostonem po samostatných nájezdech 3:2 a ve čtvrtek nad Pittsburghem 4:2. V pořadí Východní konference jsou Rangers čtvrtí. Současné období NHL "je pro nás důležitý úsek", uvedl všeobecně respektovaný lídr newyorského celku a vedoucí muž kanadského bodování.

"Máme ještě devět utkání, než začne olympiáda, a my bychom potřebovali udělat co nejvíc bodů. Nikdo neví, co se stane po olympiádě, může se někdo zranit a hráči budou utahaní. A když je velký tlak, tak se potom hraje úplně jinak," prohlásil Jágr.

Autor: