Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Průcha ukončil střelecké trápení Rangers

Sport

  12:34
NEW YORK - Hokejisté New York Rangers v utkání proti Washingtonu přerušili sérii sedmi porážek i svou střeleckou nemohoucnost. Jezdci nedokázali překonat gólmany soupeře více než 153 minut. Trápení ukončil Petr Průcha.

Petr Průcha foto: ČTK

Chrudimský rodák poslal puk za záda Olafa Kölziga v brance Capitals hned dvakrát a výrazně se tak zasloužil o vítězství Rangers 4:1. Po utkání byl vyhlášen třetí hvězdou duelu. U obou Průchových zásahů asistoval obránce Karel Rachůnek, který navíc ve
druhé dvacetiminutovce neproměnil trestné střílení.

Další dvě nahrávky si připsal útočník Martin Straka, po jedné zaznamenali Jaromír Jágr a Michal Rozsíval. Čisté konto odepřel Henriku Lundqvistovi až chvíli před koncem Ben Clymer.

Kanonýr Brendan Shanahan tentokrát sice vyšel střelecky naprázdno, přesto se stal jedním z hrdinů utkání. Postavil se totiž v bitce Donaldu Brashearovi, který předtím několikrát tvrdě atakoval kapitána Jezdců Jágra.

"Byl to jeden ze zápasů, kdy náš tým potřeboval povzbudit i trochu jiným způsobem. A když jsem viděl, co prováděl Jaromírovi, naskytla se k tomu dobrá příležitost. Jel jsem na vhazování a zeptal se ho, jestli si to chce rozdat. A on šel," popsal situaci Shanahan. "Bylo to úchvatné představení. Není to jen parádní střelec, ale chrání i své spoluhráče," složil Shanahanovi kompliment Jágr.

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...