Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Radek Štěpánek: Splnil jsem si sen

Sport

  0:22
PRAHA - Český tenista měl za sebou právě jeden z nejzajímavějších utkání kariéry. A k tomu splněný dětský sen. Odehrál totiž vyrovnaný zápas s nejlepším hráčem tenisové historie Petem Samprasem. Takže i porážka jej nakonec příliš nemrzela.

Štěpánkovi se splnil sen. foto: Michal Šroubek

Radku, tak jak jste si utkání se Samprasem užil?
Porážka mne sice mrzí, ale zároveň jsem si splnil svůj dětský sen zahrát si zápas se Samprasem. Jako aktivního hráče jsem jej nestihl, tak alespoň nyní. Byl to svátek tenisu a splnilo to také charitativní část. Povedlo se to.

Hráli jste naplno?

Určitě jsme se nešetřili. Ani jeden jsme nikdy nešli do zápasu prohrát a stejně tomu bylo také dnes.


Překvapil něčím Sampras?

Nepřekvapil, stále je skvělý. Pořád to má v ruce. Servis mu tam lítá pořád stejně rychle.


Zvládl by se měřil s nejlepšími tenisty současnosti?

Na to je těžká odpověď. Jak jsem řekl, má to stále v ruce, má jiný styl než většina tenistů. Určitě by byl pro každého hráče nepříjemným soupeřem.


Získal jste od Samprase podpis?

Budete se divit, ale získal (usmívá se). Podepsal se mi na starou fotku po zápase v šatně. Je to taková raritní fotografie, s takovou zvláští pózou při podání.


Jaký je vlastně Pete jako člověk? Spřátelili jste se?

Jestli jsme přátelé, to říct nemohu. Ale pravda, že i když byl jeho pobyt tady velmi krátký, ztrávili jsme spolu dost času a je to úplně jiný člověk než na okruhu, kdy byl zamlklý a vždy se snažil co nejrychleji "utéct" z kurtu. Nyní je neuvěřitelně uvolněný, klidný, otevřený. Navíc má skvělý smysl pro humor. Bylo to skutečně super.


Jaká byla návštěva kina? Vyhráli jste?

Já ano, Pete ne (zeširoka se směje).


Je podle vás nejlepším hráčem historie?

Jak to cítím? Podle mne je stále nejlepším hráčem všech dob. Nyní je sice pár hráčů, kteří jej mohou ohrozit, ale zatím se to nestalo. Pořád je podle mne nejlepší.

Autoři:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...